férfi

3+1 indok, amiért a férfi nem akar párkapcsolati tanácsadásra menni

Mi férfiak nagyon érdekesek is tudunk lenni. Már amikor nem válunk a nő szemében túlságosan racionálissá, “unalmassá” és merevvé! És ha nem ragaszkodunk mindenáron a saját meggyőződésünkhöz, különösen akkor, ha közben azért sejtjük, nincs igazunk!

Nem titok: egy férfit valóban nehéz rávenni arra, hogy párkapcsolati problémákban segítséget vegyen igénybe. Majd ő megoldja! Mi az neki!

Ráadásul egy férfi nem tudja elképzelni, hogy párkapcsolati katasztrófa közelít és válás lesz a vége! Ilyen kifejezés nem szerepel a szótárában! Legfeljebb akkor kezdi érzékelni, ha a párja bejelenti: “Ha így megy tovább, akkor befejeztem veled”! A nő ilyenkor nem viccel, nem ijesztget! Komolyan gondolja!

A férfi pedig most kezdi el érzékelni, felfogni, hogy ennek a fele sem tréfa. Ebből még baj lehet!

A huszonnegyedik órában a férfi elkezd küzdeni… És közben meglepődve kérdezi: “de mi történt? Mi a gond? Miért nem mondtad, hogy mit csináljak másként? Nem gondoltam, hogy ilyen komoly a helyzet”! A nő mondta. Sokszor.

A férfiaknak mindig van egy Jolly Joker a zsebükben, amire nagy betűkkel ez van írva:
T  A  G  A  D Á S !


Egy férfi sohasem fogja könnyedén elismerni, ha téved. A végsőkig is képes tagadni, megmagyarázni, az általa vélt igazságot kimondani!

Lássuk, mi az a 3+1 indok, ami miatt egy férfi úgy gondolja, hogy felesleges időtöltés párkapcsolati tanácsadára menni. Mert szerinte tényleg az!

1. Egy férfi mindig mindent jobban tud!

Egy férfi nem olvas használati útmutatót, nem érdekli a párja működése sem. Ő alapból tudja. Erre ezerféle bizonyítéka van, az igazságot is ismeri ezzel kapcsolatban, és el tudja mondani. Legalább is ezt hiszi.

Ezzel szemben: a statisztikák szerint minden második házasság válással végződik. A válások 60-70%-át nők kezdeményezik. Tehát nem tudnak mindig mindent jobban a férfiak. Viszont egy párkapcsolati tanácsadás után sok mindent jobban fognak csinálni!

 

 

2. Egy férfi nem hisz a párkapcsolati tanácsadónak.

Szerinte hülyeség! Légből kapott tudománynak tartja a pszichológiát és azt, ahol valaki elkezdi kielemezni az ember életét. Egy férfi szerint ennek semmi értelme. Egy férfi racionális, észszerű, mérhető dolgokkal foglalkozik. Nem szeret lelkizni. Különben is, minek adja ki magát, az életét, a kapcsolatát egy idegennek, aki ráadásul nem él velük, tehát mit tudhat ő erről. Könnyű kívülről okos lenni.

Ezzel szemben: A párkapcsolati tanácsadáson a férfiak gyorsan felengednek, szívesen osztják meg azokat az apró problémákat, amik miatt eltávolodtak a párjuktól.

 

 

3. Egy férfi nem szeret beszélni! Különösen az érzéseiről.

A férfiak attól félnek a legjobban, ha egy idegen előtt a belső, féltve őrzött titkaikról kell beszélniük. A párkapcsolati tanácsadás egy ilyen helynek tűnik.

Ezzel szemben: az első 10 perc után a férfiak megtapasztalják, hogy nem kell többet beszélni annál, mint amennyi szükséges!

 

 

+1. A legtöbb férfi két dolgot szeret a legjobban: az autóját és a pénztárcáját.

Nem költenek tanácsadásra, kivéve, ha nyereséget termel! Ha biztos abban, hogy megoldja a problémákat, visszaáll minden a régibe, vagy legalább is van értelme. Arra nem is gondolnak, hogy a válással sokkal többet veszíthetnek!

Ezzel szemben: a férfiak hamar megértik, hogy mit kell tenniük annak érdekében, hogy mindaz, amiért eddig dolgoztak, ne vesszen kárba!

 

Egyéni és párkapcsolati tanácsadás

Egyéni konzultáció

Amikor úgy érzed, hogy jó lenne arról beszélgetni, ami veled történik…

Párkapcsolati tanácsadás

Ismerd meg, hogyan lehet működőképes a párkapcsolatod

Megcsalás kezelése

A konzultáción megtanulhatod a megcsalás okozta fájdalom kezelését

Aranyos Zsolt párkapcsolati mediátor – parkapcsolatban.com  |  Adatkezelési szabályzat, vásárlási feltételek