Vasgyúró kifogások,

férfi gondolatok arról, hogy miért "hülyeség" a párkapcsolati tanácsadás

Nem titok: egy férfit valóban nehéz rávenni arra, hogy párkapcsolati problémákban segítséget vegyen igénybe. Majd ő megoldja! Mi az neki! Ráadásul egy férfi nem tudja elképzelni, hogy párkapcsolati katasztrófa közelít és válás lesz a vége! Ilyen kifejezés nem szerepel a szótárában! Legfeljebb akkor kezdi érzékelni, ha a párja bejelenti: “Ha így megy tovább, jövő héten beadom a válópert”!
 
A nő ilyenkor nem viccel, nem ijesztget! Komolyan gondolja! A férfi pedig most kezdi el érzékelni, felfogni, hogy ennek a fele sem tréfa. Ebből még baj lehet! A huszonnegyedik órában a férfi elkezd küzdeni… És közben meglepődve kérdezi: “de mi történt? Mi a gond? Miért nem mondtad, hogy mit csináljak másként? Nem gondoltam, hogy ilyen komoly a helyzet”! A nő mondta. Sokszor.
 
A férfiaknak mindig van egy Jolly Joker a zsebükben, amire nagy betűkkel ez van írva: TAGADÁS!
Egy férfi ritkán fogja elismerni, ha tévedett. A végsőkig képes tagadni!
 
 

3+1 indok, ami miatt egy férfi úgy gondolja, hogy felesleges időtöltés párkapcsolati tanácsadásra menni. Mert szerinte az!

 

 

1. EGY FÉRFI ÚGY GONDOLJA, MINDIG MINDENT JOBBAN TUD!
Egy férfi nem olvas használati útmutatót, nem érdekli a párja működése sem. Ő alapból tudja. Legalább is ezt hiszi.

Ezzel szemben: a statisztikák szerint minden második házasság válással végződik. A válások 60-70%-át nők kezdeményezik. Tehát nem tudnak mindig mindent jobban a férfiak. Viszont egy párkapcsolati tanácsadás után sok mindent jobban fognak csinálni!

 

 

2. EGY FÉRFI NEM HISZ A PÁRKAPCSOLATI TANÁCSADÓNAK.
Szerinte hülyeség!

Légből kapott tudománynak tartja a pszichológiát és azt, ahol valaki elkezdi kielemezni az ember életét. Egy férfi szerint ennek semmi értelme. Egy férfi racfionális, ésszerű, mérhető dolgokkal foglalkozik. Nem szeret lelkizni.

Ezzel szemben: A párkapcsolati tanácsadáson a férfiak szívesebben osztják meg azokat az apró problémákat, amik miatt eltávolodtak a párjuktól.

 

 

3. EGY FÉRFI NEM SZERET LELKIZNI ÉS SOKAT BESZÉLNI! Különösen az érzéseiről.
A férfiak attól félnek a legjobban, ha egy idegen előtt a belső, féltve őrzött titkaikról kell beszélniük. A párkapcsolati tanácsadás egy ilyen helynek tűnik.

Ezzel szemben: az első 10 perc után a férfiak megtapasztalják, hogy nem kell többet beszélni annál, mint amennyi szükséges!

 

 

+1. A LEGTÖBB FÉRFI KÉT DOLGOT SZERET A LEGJOBBAN: az autóját és a pénztárcáját.
Nem költenek tanácsadásra, kivéve, ha anyagi nyereséget termel! Arra nem is gondolnak, hogy a válással sokkal többet veszíthetnek!

Ezzel szemben: a férfiak hamar megértik, hogy mit kell tenniük annak érdekében, hogy mindaz, amiért eddig dolgoztak, ne vesszen kárba!