Amikor a fiúk miatt sírnak a lányok

Bevallom, régen fogalmam sem volt arról, hogy a férfiak, vagyis mi, mekkora felelősséggel tartozunk azért, hogy az ígéreteinket mennyire vesszük komolyan. Igen, azokat az ígéreteket, amiket tettünk a suliban a lányoknak, majd később a suliból kikerülve, talán már felnőve, a Nőknek.

Amikor bekopogtat a szív ajtaján az első szerelem (nyálasan hangzik tudom, de tényleg kopogtat), és fülig érő mosollyal titkoljuk is meg nem is, hogy ez bizony itt, belül majd széthasít, a legtöbb szülő parasztosan nevetve legyint és „asszongya”: “nem kell olyan komolyan venni fiam, lányom. Az első mindenkinek megvolt, elmúlt, szép volt”. A kis irigyek, nehogy nekik tovább tartson?

A hős lovag, a kamasz fiú elkezd lódítani, fűt, fát ígér, még az apja, nagyapja, keresztapja is oktatja, hogyan cserkéssze be a „lyányokat”. A cél sok esetben annyi, hogy együtt járjon a csajjal és büszkén dicsekedhessen a falkában: sikerült!

De mi sikerült?
Mert ez bizony inkább félresikerült.

Egy apróságot ezek a szerelmes legények elfelejtenek. Mégpedig azt, hogy ez a „megfűzöm a csajt” olyan, mint a pillangóhatás. Mindegy hol mozdult meg, a föld másik oldalán is érezteti hatását a pillangó szárnycsapása. Történetesen a fiúk szárnypróbálgatásai hatással vannak a lányok belső világára.

Abban a pillanatban, amikor egy fiú, egy tini, egy kamasz vagy felnőtt férfi elhiteti a nővel, hogy csak vele, rajta kívül senki mással, örökké együtt, majd lesz autó, ház, család, gyerekek, akkor a női lélek felmelegszik és kezdi otthon érezni magát.

Ő nem szerelmi aktust vizionál, hanem boldogságot. Elhiszi a férfinak, amit mondott. Férfi szem számára hihetetlen dolgot írok most: nem a gyönyörű szempár és a kigyúrt test győzött, hanem az az információ, ami bekúszott a fülecskéjén az agyába, de leginkább a szívébe. „Komolyan mondta. Megígérte. Boldogok leszünk. De jó! Megtaláltam az igazit. Ő is arra vágyik, amire én”.

Elkezd bízni benne.
És innentől tök mindegy, ki mit mond. Nem érdekli. Csak vele akar lenni és senki mással. Lett értelme az életének.

A nő öregapja hiába mondja, hogy hazudik a “nagykölök”, nem számít, téved. Az öreganyja hiába kérleli, gondolja át, nem gondolja!

A nő érzi, hogy a döntése a legjobb. Bízik az érzéseiben, magában. De legfőképp a pasasban. Ő lesz a világ legokosabb, legjobb, legszexibb, legaranyosabb, legkedvesebb férfija.

És ez a férfiak, vagyis a mi felelősségünk! Ha az ígéreteink komolyak voltak, semmi gond. Legfeljebb időközben kiderül, hogy nem illünk össze és szétválnak útjaink.

Viszont, ha azért hazudjuk le a csillagokat az égről, hogy „megszerezzük a csajt”, akkor a világ legnagyobb disznóságát követjük el.

Mert nem tehetjük meg, hogy pontosan azzal csapjuk be őket, a nőket, ami a gyenge pontjuk. (Olyan, mintha egy pasasnak azt ígérnénk, hogy másnap reggel az álomautója várja a kapu előtt, a kulcs a kesztyűtartóban lesz. Álomautó sehol, helyette egy távirányítós autó várja, elem nélkül)

A nő a valóságban él, de a férfivel egy álomvilágba érkezik. És ezért az álomért bármire képes. Odaadja magát, mindenét. Testileg, lelkileg igent mond. A pasas – ha mindezt nem tudja vagy nem is érdekli – magából kiindulva azt hiszi, a nőnek is ugyanarra van szüksége. Ha van elég szex, akkor minden rendben. Ha van étel, ital, ház és autó, akkor kerek a világ.

De a nő együtt, komplexen látja az egészet. Számára nem válik külön a test, a lélek, a szex, az anyagiak, a szórakozás, stb. Ő a Mi-ben gondolkodik.

Amikor a férfi unja a banánt, mert nem tudja és nem is akarja megtanulni jól kezelni a nőt, hiszen ő sokat melózik, neki jár a nap végén a nyugalom, a vacsora, a tiszta, rendezett lakás, a frissen porszívózott kanapé, ahová a lábait felrakhatja. Neki nincs türelme hülyeségeket hallgatni napestig, nem akar állandóan sétálni, nagyokat dumálni, hallgatni az ezeregy éjszakai meséit.

Amikor nem az elképzelései szerint alakul az élete, ez a férfi (nagy gyerek) úgy dönt, szakít. És csodálkozik, hogy a nő kiborul, szerinte hisztizik. Megüzeni sms-ben vagy facebook-on, menjen pszichológushoz, kezeltesse magát.

A nő, akinek ígért ezernyi csodát, most ott hagyta egyedül abban az álomvilágban, amibe őt is bevonta. Ebből az álomvilágból azonban egyedül csak ő tud kijönni. Neki kell felébrednie, ami nagyon hosszú idő is lehet.

Ha a felelőtlenül ígérgető férfiak szeretnék megtudni, mennyire fájhat ez egy nőnek, akkor tíz folyamatos tökön rúgáshoz tudnám hasonlítani. (Mindenkinek mást jelent a fájdalom, de itt most a lényeg, hogy fáj!)

Ne játsszunk az ígérettel, ha nem gondoljuk komolyan.

Nem számít, hogy az anyánk vagy az apánk tudatlanul pl. azt mondta, hogy az első szerelmet nem kell komolyan venni. Ez nem igaz! Komolyan kell venni egymás érzéseit, vágyait, örömét és bánatát.

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük