Blog

Egy férfit valóban nehéz rávenni arra, hogy párkapcsolati problémákban segítséget vegyen igénybe. Majd ő megoldja! Mi az neki! Csakhogy...
… mert nem igaz, hogy a férfi csak a szexre vágyik. De ha nincs más, akkor a végén már csak arra vágyik.
A partnerünk nem a klónunk. Miért ne lehetne egy másik elképzelés is ugyanolyan jó, mint a miénk?
Nyitott házasságukról vallottak a Nyerő Páros játékosai: „Izgató és fájó is egyben, amikor a másik azt meséli, mi történt vele előző este”
A konfliktusok 91%-a félreértés, és mindössze 9%-a valóság, valós érzelem. Lássuk, mi köze a megnyugtató szavaknak a konfliktusok kezeléséhez.
Kivé váltál a párod mellet? Úgy érzed, hogy más ember lettél? Szinte magadra sem ismersz?
Mit tehetünk, ha nem tudjuk megakadályozni a párunkat abban, hogy olyan döntést hozzon, amiben biztosak vagyunk, hogy a vége veszteség lesz?
„Hónapok óta nem szexeltünk. Miért nem mégy feleségül a Zolikádhoz, ha már a munkatársad, lehetnél a felesége is. Látom, egész jól érzed magad vele. Jobban, mint velem.”
Epekedni, erősen vágyni valamire, éhezni, vágyakozni valaki után a szenvedés egyik formája. Egyirányú kapcsolat, ahol az érzelmeket nem viszonozza, vagy nem úgy, ahogy az a másik számára is elfogadható lenne.
“Egy váratlan beszélgetés során azt mondta, nagyon szeret, de ez már talán nem szerelem. Nem tudtam hirtelen mit mondani.”
Sokáig én is úgy gondoltam, hogy a párkapcsolat megy magától. Elég annyi, hogy két ember bejön egymásnak, és ha elrontják ...
Mivel nem az elképzelései szerint alakul az élete, ez a férfi, (nagy gyerek) úgy dönt, szakít. Csodálkozik, hogy a nő kiborul, szerinte hisztizik.
A szeretet a bátraké. Olyan embereké, akik veszélyesen akarnak élni. Mert önzetlenül szeretni veszélyes.
Ha biztonságban éreztük magunkat a családunkban, környezetünkben, akkor az új élethelyzetek örömöt, kihívást jelentenek.
Ha valakit szeretünk, akkor nem azért maradunk vele, tartunk ki mellette, mert a mérleg évtizedeken át tuti számokat mutat

Aranyos Zsolt párkapcsolati mediátor – parkapcsolatban.com  |  Adatkezelési szabályzat, vásárlási feltételek