ELTÉRŐ SZEXUÁLIS IGÉNYEK KEZELÉSE

Eltérő szexuális igények kezelése


Ha szexuális problémáid vannak a párkapcsolatodban, akkor az kihat az egész életedre, munkádra is.A szex nagyon is fontos része az életünknek.

Ezért vannak, akik őrültségekre is képesek, feláldozzák érte a karrierjüket, családjukat és akár az életüket is. Nem mindegy tehát, hogy egy párkapcsolatban meg tudjuk, ki tudjuk élni a szexuális vágyainkat vagy elutasításra találnak.


A szexualitás sok párkapcsolatban két véglet között mozog.

Túl sokat beszélünk róla, akár vulgáris stílusban, vagy hallgatunk, mert tabunak számít.
- Van, ahol a szülők megijjednek, amikor a gyerek elkezd érdeklődni a nemiszervek, a közösülés, egyéb "kényes" témák iránt. A szülők ijedten kérdezik: "Mit mondjunk neki, hogyan mondjuk el?"
- Máshol szabadon, szabadosan, talán korábban, mint ahogy az számára időszerű lenne, mindent megtud és meglát a gyerek. Még azt is, amit nem kellene.


A SZEX nem csak pénisz és hüvely találkozása!

* Szexuális konfliktus abból is adódhat, ha a párok nem tudnak őszintén beszélgetni egymással a szexről, szexuális vágyaikról, érdeklődésükről. Ezért a szex gyakorlatilag a két nemiszerv találkozásáról szól.


A félelemtől való félelem fokozza az érzést.

"Mit szól hozzá, ha megtudja, hogy több gyengédséget, változatosabb előjátékot szeretnék, mielőtt belémhatol?"
"Mit szólna hozzá, ha megtudná, hogy orálisan és análisan is szeretném, vagy szexuális segédeszközöket is használni szeretnék?"

* A félelem abból is adódhat, hogy úgy kerülünk egy kapcsolatba, hogy igazából nem tudjuk mit szeretnénk érezni, mire vágyunk igazán, mit lenne jó átélni egy szexuális aktus során. Ezért a másikra hárul annak a feladata, hogy ezt kitalálja. Van, ahol sikerül, de van, ahol nem.

Még nagyobb feszültséget okoz, ha két ilyen "igazából nem tudom, mit akarok" típusú ember kerül kapcsolatba.


Elutasított szexuális igények

Amikor egy szexuális igény nem talál viszonzásra a párkapcsolatban, megjelenik az önvádaskodás:
"Biztosan nem vagyok normális, hogy erre vágyom"!

A partner negatív hozzáállása, elutasító magatartása a hogyan szabad, hogyan nem szabad szexelni, normális és nem normális közösülés szabályokat állítja fel. Az elutasított fél ilyen helyzetben ellenáll vagy szégyelli magát. Végül megoldásként marad a pornó, egy "pont időben érkezett" szerető vagy valamilyen betegség az állandó stressz miatt. Előfordul, hogy szexuális visszautasítás esetén cikizik, verbálisan vagy fizikailag is bántalmazzák egymást a párok.

Eltérő szexuális igények

De az is előfordulhat, hogy a szex inkább lesz egy gyors, mechanikus feladat, mint kölcsönös örömszerzés. A teljesítmény kényszere végül oda vezethet, hogy a férfiak magömlése hamarabb bekövetkezik, illetve a nők éveken át nem tudják a partnerük mellett, mi az, hogy orgazmus. Íratlan aranyszabály egy ilyen kapcsolatokban: ha nem beszélünk róla, akkor nem is lesz olyan fontos!

Ha a fenti néhány gondolat valóságosan jelen van a párkapcsolatodban, szeretettel ajánlom figyelmedbe az Eltérő szexuális igények kezelése tréninget.

A konzultáció lehetőséget ad egy olyan légkör megteremtésének, ahol őszintén, tabuk nélkül tudsz beszélgetni a pároddal arról, amitől most rosszul érzed magad és arról, amit másként szeretnél!

 

Az alábbi panaszok esetén szexuálpszichológus megkeresését javaslom:
- libidózavarok (csökkent vagy túlzott nemi vágy)
- erekciós és ejakulációs zavarok (merevedési zavarok, korai vagy elmaradó magömlés)
- a női izgalmi fázis zavarai (nedvesedési zavarok, fájdalmas közösülés, hüvelygörcs)
- orgazmuszavarok (kielégülési nehézségek)
- klimaxtünetek


kapcsolat


Online párkapcsolati tréning