Megcsalás kezelése

„30 millió ember ebben a pillanatban is azon van, hogy megcsalja a házastársát, öt másodpercenként pedig nő a számuk a hűtlenkedőknek, akik már Magyarországon is biztonságosan léphetnek félre. Úgy tűnik, az alapvetően konzervatív társadalmi berendezkedésű országokban, mint Magyarország, könnyebben elcsábul az ember, és kóstol a tiltott gyümölcsből. A házasságtörés pedig nagy biznisznek bizonyul hazánkban is.” (hvg.hu)

Miért csaljuk meg egymást, ha valaha úgy éreztük, hogy összepasszolunk?

Számtalan választ lehetne adni a kérdésre. Néhány ezek közül:

– Hosszú ideig tartó távollét pl. munka miatt
– Érzelmi elhidegülés
– Kísértés
– A partner igénytelensége
– A hűtlenség izgalma
– Nem jó a szex
– Menekülés egy jobb élethelyzetbe
– Bosszú
– Kalandvágy
– Önigazolás
– Számítás

„Ha érzelmileg is megcsalnak, az a legrosszabb, ami megtörténhet. Azt még – ha nehezen is – de elfogadtam, hogy egyszer eltévedt, /bár ezt is nehezen viseltem/ és utána szánta-bánta bűnét. Amit nehezen tudtam megemészteni az, hogy kiderült: több hónapig csalt. A bizalmam erősen megingott, főleg azért, mert közben végig a szemedbe hazudta, hogy engem szeret, és én vagyok a legfontosabb a számára.” (Egy megcsalt nő)

A férfiak és a nők eltérő okok miatt csalják meg egymást

“Amikor kiderült, olyan volt, mintha egy körhintába ültettek volna. Egyre gyorsabban forgott. Szédültem, minden mozgott körülöttem, minden bizonytalanná vált. Azt éreztem, nincs kiszállás. Soha nem fog megállni!”

Vannak a kalandorok, akik  eleve nem is gondolták komolyan a hűséget, ezért az összebútorozás közben vagy után is rendszeresen több vasat égettek a tűzben. (Ebben az esetben értelmetlen bármilyen párterápia, párkapcsolati tréning)

Vannak, akik komolyan gondolták a kapcsolatukat, de valami miatt engedtek a csábításnak. Egyesek benne ragadtak az új kapcsolatban, míg mások visszataláltak a párjukhoz.

Vannak, akik hűségesek akartak maradni, de a partnerük viselkedése, bántó magatartása, a szenvedély, a kapcsolat kihűlése miatt valaki másnál keresték vagy találták meg azt, amire szükségük volt.

Akadnak úgynevezett „bosszúállók” is, akik úgy gondolják, „ha neki lehet, akkor nekem is”.

Előfordul, hogy nem jó a szex, annak ellenére, hogy minden más jól működik. Így ezt az igényüket máshol pótolják.

Megtörténik, hogy férfiak és nők rövid időn belül rájönnek, rossz partnert választottak. Mivel funkcionálisan minden jól működik, és a válás anyagilag megterhelő lenne, a kölcsönös hűtlenség – az izgalom, szenvedély vagy az újonnan átélt, megtapasztalt, rég vágyott érzelmesség, gyengédség miatt – részévé válik a kapcsolatnak.

Végül vannak azok a férfiak és nők, akik eleve olyan partnert kerestek maguknak, akik eltartják őket, nem tartoznak számadással, gyakorlatilag azt csinálhatnak, amit akarnak. A „díszletért” cserébe szabados élet jár.

A felsorolt pontok minden eleme szabadon variálható, így a hűtlenség számtalan formája előfordulhat.

eso

’Nagyon nehéz időszak volt, de megpróbáltam a feleségem szemszögéből is nézni. Azt mondta, őszintén megbánta, csak egy kis izgalomra vágyott, miközben elhitte, hogy az élet vele mennyire más. Rövid időre elköltözött, én pedig egyedül maradtam. Válni nem akartam, idegesített már maga a gondolat is, hogy bíróság, válási procedúra. Most, hogy a feleségem visszaköltözött, szeretnénk rendbe tenni a kapcsolatunkat…”

megcsaltam a feleségem

Megcsalás kezelése tréning

- avagy hogyan juthatsz el a megbocsátástól a bizalom visszaállításáig

Az első legfontosabb kérdés, amivel ilyenkor felmerülhet: „Van még esélyünk arra, hogy rendbe jöjjenek a dolgok?” Mennyi esélyünk van arra, hogy a kapcsolatunkból lesz még valami? Ha nem is olyan, mint régen volt, de együtt, közösen…

 

Minden megcsalásos helyzet különbözik egymástól, annak ellenére, hogy lehetnek hasonlóságok.
Elsősorban azért különbözőek, mert ami pl. veled történt, azt te élted át a partnereddel, együtt hoztátok össze. Olyan szokásaitok voltak, amelyek összekötöttek benneteket vagy éppen eltávolítottak egymástól.

Tehát a legfontosabb: veled és a pároddal most mi lesz?

Biztosan feltetted már ezeket a kérdéseket magadnak vagy a partnerednek:
– Miért történt?
– Hogyan történt?
– Ki volt az?
– Mikor, hol, hányszor?
– Miben hibáztam?
– Miért pont velünk történt?
– Hogyan tudjuk helyrehozni?
– Képes leszek ezt a fájdalmat túlélni?
– Mit csináljak most?
– Nem bírom elviselni ezt a megalázó helyzetet, hogyan tudnék túllépni?

 

„Amikor kiderült, hogy megcsalt, akkor azt mondta, hogy csak szex volt és nem jelentett semmit. Majdnem elhittem, de amikor néhány nap múlva találtam pár üzenetet, amiben azt írták egymásnak, hogy nagyon hiányzol, nem hittem neki. Nem hittem el, hogy semmit sem jelentett.”

 

Most, hogy már tudod mi történt...

– ELENGEDED A PARTNERED ÉS ÚJ ÉLETET KEZDESZ?
– KÖZÖSEN MEGOLDJÁTOK?

Ha a közös megoldást választjátok és a segítségem szeretnétek igénybe venni, akkor a 06 30 67 63 614-es telefonszámon tudunk időpontot egyeztetni.

Forduljatok hozzám bizalommal, ha eldöntöttétek, hogy nem adjátok fel vagy az utolsó esély jogán szeretnétek átbeszélni mindazt, ami miatt idáig jutottatok.

Szeretném, ha tudnád: A HŰSÉG DÖNTÉS ÉS NEM EGY ÉRZÉS!
Ez a döntés akkor is megszülethet, amikor megtörtént a megcsalás.
Sajnos nagyon sokan ilyenkor jönnek rá, hogy mit jelent a párjuk, kit veszíthetnek el, és mit tettek azzal, akinek valaha örök hűséget fogadtak.

 

EGYEDÜL. TOVÁBB…
Ha úgy érzed, hogy nem tudsz megbocsátani és véget akarsz vetni a kapcsolatodnak, ehhez pedig segítségre van szükséged, szintén a 06 30 67 63 614-es telefonszámon tudunk időpontot egyeztetni.

 

„Az élet nehéz, gondok pedig mindig vannak. A kérdés az, hogy azokat a pároddal együtt meg tudod oldani, vagy sem. Ha nem, akkor nincs közös jövő. Mi nagyanyáddal mindig beszélgettünk. Fontos, hogy beszélgessetek – bármiről.”

BEJELENTKEZÉS KONZULTÁCIÓRA

ELŐZETES IDŐPONT EGYEZTETÉSE SZÜKSÉGES!