"Megcsaltam a férjem"

A megcsalás a legtöbb esetben nem egyik pillanatról a másikra történik.

Miért csalhatja meg a nő a férjét?

Ennek számtalan oka lehet. A filmek, újságcikkek és a regények jelentős része olyan dolgokat próbál elhitetni velünk, aminek semmi köze a valósághoz. Jól hangzik férfi füllel, de a nőknél mégsem az a legjellemzőbb, hogy unalomból, kalandvágyból, bosszúból, szexuális túlfűtöttségből keresik a kapcsolatot egy másik férfival.

A házasságban, párkapcsolatban élő nők számára egyik legnagyobb probléma az, amikor elhanyagolva érzik magukat. Amikor a párjuk nem figyel rájuk, nincsenek közös programok, elfogynak a szavak, vagyis alig kommunikálnak egymással. Pedig a nők számára nagyon fontos a kommunikáció, a nagy beszélgetések, mivel ezáltal érzi azt, hogy összetartoznak. Az információk befogadása legalább olyan izgalmas a nők számára, mint a férfiaknak a szexuális előjáték. (Ha a férfiak ezt megértenék, sokkal többet beszélgetnének a párjukkal!)

Továbbá fontos tényező, hogy a biztonságukat (érzelmi és nem anyagi!) kezdik veszélyben érezni.

Érzelmi kötődés kialakulása megcsalás után

Ha egy nő érzelmileg elkezd kötődni valaki máshoz, amiből egy új kapcsolat kezd kialakulni, nagyon nehezen lehet megmenteni a régi kapcsolatot. A női lélek egy kapcsolatban olyan, mint a gitárhúr. Ha elszakad, nem lehet megjavítani. Vége.

A férfiak sajnos ezt nem veszik figyelembe, és addig feszegetik a határokat (annak ellenére, hogy a párjuk folyamatosan küldött jelzéseket arra vonatkozólag, hogy változtatni kellene, mert nem érzik jól magukat ebben a kapcsolatban), amíg tényleg elpattan a húr.
Amikor egy másik férfi elkezdi újrahangolni a nő lelkét, a régi kapcsolat a legtöbb esetben menthetetlen lesz.

A férfiak sok esetben személyes támadásnak veszik a megcsalást!

A megcsalás mindkét fél számára fájdalmas, de a férfiak esetében másként történik. A férfiak a férfiasságukban sértve érzik magukat, személyes támadásként élik meg, és emiatt nehezen vagy szinte egyáltalán nem tudják túltenni magukat a párjuk hűtlenségén. Ráadásul ezt a fájdalmat, elhagyatottság érzését fokozza az is, ha a férfit gyermekkorában sokszor mellőzték, nem figyeltek rá kellőképpen, sokszor elutasították, magára hagyták, vagy nem tudott bízni a szüleiben.

Az elhagyatottság, becsapás érzése ilyenkor felerősödik. Ám a megcsalás nem a férfi személye ellen szól, hanem a nő mély, lelki érzelmi válságáról, amit a párja mellett élt át. A nő számára fontos, hogy a férfi valóban férfi legyen.

Önmagában egy nő, ha nem lennének férfiak, nem is lehetne nő. Értelmét veszítené a szó és annak jelentése, tartalma. Persze ez fordítva is igaz, nő nélkül nincs férfi.
A nő egy férfi mellett éli meg nőiességét.
Rejtelmes titokzatossága, ami egy férfit mindig izgalomban tart, lelkének tisztasága és érzékisége, érzékenysége is csak egy férfi mellett tud kiteljesedni. Ha ez nem történik meg, olyanná válik, mint a kiszáradt kút. És elég egy csepp is, hogy ismét annak érezze magát, aki valójában, vagyis NŐNEK!

Elég egyetlen kedves szó, odafigyelés, egy apró, de őszinte, érdeklődő kérdés, ami a lelkét felmelegíti, és fontos lesz számára az, ahonnan és akitől ezt megkapta.

Mi történhet ezután?

Megértem, hogy a mostani helyzet, amiben vagy nagyon nehéz. Jól is érzed magad, meg nem is. A férjedhez számtalan dolog köt, talán a gyerekek, a közös múlt, a ház, a rengeteg közös élmény, viszont ebben az új kapcsolatban olyan plusz élményeket és érzéseket fedeztél fel, amiktől nem szívesen válnál meg.

Lehet, hogy régen el sem tudtad képzelni, hogy valaki más is fontosabb lehet a párodnál, és nem értetted azokat, akik megcsalják a párjukat.
Belesodródtál vagy szépen lassan kialakult, már mindegy. Megtörtént.

A jelenlegi helyzeten nem lehet változtatni, nem lehet visszautazni az időben, hogy nemet mondhass magadnak, az új kapcsolatodnak.

Ha szeretnél erről beszélgetni, a megcsalást feldolgozni vagy a pároddal együtt közösen úgy döntöttetek, hogy a kapcsolatot rendezni kívánjátok, akkor várlak a megcsalás kezelése konzultáción.

megcsalas002

Kérdések-válaszok

A megcsalás, hűtlenség kezelése tréningen
az alábbi kérdéseket is átbeszéljük:

1. MI AZ, HOGY HŰTLENSÉG?
Mi számít és mi nem számít hűtlenségnek? Hogyan lehet megelőzni a későbbiekben?

2. KI TEHET RÓLA, KI A HIBÁS?
Mindketten? A másik? Vagy senki sem? Senki? Mindenki? Röviden a felelősségvállalásról.

3. MELYEK A MEGCSALÁS VALÓDI OKAI?
A férfiak és nők eltérő okok miatt csalják meg egymást. Miért történt, mi történik most és mire figyeljünk, hogy többé ne történhessen meg.

4. MIT ÉREZHET A HŰTLEN FÉL?
A hűtlen fél belső érzéseiről, vívódásairól, a lelkiismeret-furdalásról, haragról, kilépni akarásról.

5. A HŰTLEN FÉL DILEMMÁI
„Menjek vagy maradjak? Mit csináljak, hogyan tovább? Hogyan mondjam el? Majd csak lesz valahogy? Mitől jobb egy szeretői kapcsolat a párkapcsolatnál, házasságnál?”

6. A MEGCSALT PARTNER FÁJDALMAI
Az elvesztett önbecsülés és bizalom visszaállítása. Lehet még ebből valami jó?

7. HOGYAN TOVÁBB?
Kiút a megcsalásból. Mit tehet most a hűtlen fél és a megcsalt fél?

8. HOGYAN BOCSÁSSUNK MEG EGYMÁSNAK?
A megbocsátás nehézségei. Mikor várható el a megbocsátás és mikor nem? Hogyan jutahtunk el a megbocsátástól a bizalom visszaállításáig?

9. ÖNBIZALOM ÉS ÖNÉRTÉKELÉS
Az elveszített önbizalom visszaszerzése, erősítése, az önértékelés növelése. Mi a férfi és nő szerepe egy ilyen helyzetben.

10. FÉLTÉKENYSÉG MEGCSALÁS UTÁN
Mit tehet a megcsalt fél a további féltékenység legyőzése érdekében?

11. A HARMADIK FÉL: A SZERETŐ
Mi legyen a szeretővel? Hogyan zárják ki a kapcsolatból a párok – különösen a hűtlen fél – a szeretőt?

12. UTÓGONDOZÁS
A megcsalás feldolgozása és jól kezelése, a párkapcsolat megerősödése időigényes. Ezért havonta, kéthavonta egy alkalommal (igény szerint sűrűbben) tartjuk a kapcsolatot és átbeszéljük az újra vagy újonnan felmerülő kérdéseket.

—————

10 KÉRDÉS,
melyekre a megcsalásos helyzetben a legtöbben keresik a választ:

– Miért történt?
– Hogyan történt?
– Ki volt az?
– Mikor, hol, hányszor?
– Miben hibáztam?
– Miért pont velünk történt?
– Hogyan tudjuk helyrehozni?
– Képes leszek ezt a fájdalmat túlélni?
– Mit csináljak most?
– Nem bírom elviselni ezt a megalázó helyzetet, hogyan tudnék túllépni?

Mi legyen most?

– ELENGEDED A PARTNERED ÉS ÚJ ÉLETET KEZDESZ?
– KÖZÖSEN MEGOLDJÁTOK?

Ha a közös megoldást választjátok és a segítségem szeretnétek igénybe venni, akkor a 06 30 67 63 614-es telefonszámon tudunk időpontot egyeztetni.

Forduljatok hozzám bizalommal, ha eldöntöttétek, hogy nem adjátok fel vagy az utolsó esély jogán szeretnétek átbeszélni mindazt, ami miatt idáig jutottatok.

A HŰSÉG DÖNTÉS ÉS NEM EGY ÉRZÉS!
Ez a döntés akkor is megszülethet, amikor megtörtént a megcsalás.
Sajnos nagyon sokan ilyenkor jönnek rá, hogy mit jelent a párjuk, kit veszíthetnek el, és mit tettek azzal, akinek valaha örök hűséget fogadtak.

EGYEDÜL. TOVÁBB…
Ha úgy érzed, hogy nem tudsz megbocsátani és véget akarsz vetni a kapcsolatodnak, ehhez pedig segítségre van szükséged, szintén a
06 30 67 63 614
-es telefonszámon tudunk időpontot egyeztetni egyéni konzultációra.

Bejelentkezés konzultációra

(ELŐZETES IDŐPONT EGYEZTETÉSE SZÜKSÉGES!)

megcsaltafelesegem

MEGCSALTAM A FELESÉGEM

j2onathan-rados-732130-unsplash

Megcsaltam a férjem

megcsalas002

Megcsalt a férjem

megcsalt-a-felesegem

Megcsalt a feleségem