PÁRTERÁPIA, PÁRKAPCSOLATI TRÉNINGEKAmikor azt mondod a párodnak, hogy "szeretlek, szükségem van rád, jó, hogy itt vagy, fontos vagy nekem", olyankor megteremted számára a biztonságot. Érzi, hogy ő fontos és szükség van rá. Szerethető és ebből merítve szeretni tud.

Ha azt mondod, hogy "hagyj békén, nem látod, hogy mást csinálok, hülye vagy, bunkó vagy, menj a fenébe, hogy lehetsz ilyen idióta, utállak", akkor azt fejezed ki, hogy nem szerethető. Nincs rá szükség, nélküle is menne tovább az élet.

Szavainkkal teremtünk vagy pusztítunk.
Végül - figyeld meg - nem a kimondott szavakra emlékezünk, hanem az eredményre.
Az érzésre, ami ezzel jár.

Teremthetsz boldog, biztonságos kapcsolatot vagy magát a poklot is a földre hozhatod.
Mindig te döntesz!hh

Csak egy kis csoda


Amikor az életünk, a párkapcsolatunk egy fehérre meszelt házhoz hasonlít, olyankor úgy tűnik, semmi értelme az egésznek.
Majd betoppan valaki, aki elkezd színeket, formákat varázsolni az épületre.
Lassan minden kis része élővé, természetesen széppé válik.

Úgy gondolom, ilyen egy jó párkapcsolati tanácsadás, párterápia is.
A sivár hétköznapokat felváltják a színes pillanatok. A kapcsolat egyhangúsága megtelik tartalommal.

Csak egy kis ötlet, csak egy kis kreativitás, csak egy kis szemléletmódváltás.
... és új színek, formák születnek...
... és jön az öröm, a boldog pillanatok sokasága!

Mert ebbe a házba újra beköltözött a szeretet!

* * * * *"Szakítás utáni újrakezdés okán kerestük fel Zsoltot, hogy segítséget kérjünk ahhoz, hogy új alapokra tudjuk építeni a kapcsolatunkat. Nem akartuk ugyanazokat a hibákat elkövetni. Mindamellett, hogy sokat beszélgetünk egymással, Zsolt belekérdezett olyan alap problémákba, amiket magunktól valószínűleg sosem hoztunk volna elő. Talán pont ezért is, kezdetben fenntartásokkal érkeztünk a terápiára. Azonban azt kell mondjam, hogy nagyon kellemes csalódással jöttünk el. Fájdalmas volt, de ide tökéletesen illik az, hogy a rosszul összeforrt csontot újra el kell törni, hogy jól tudjon működni." Szandra és LaciMi történik a párkapcsolati konzultáción?


1. Nyugodt, biztonságos környezetben szabadon beszélgetünk a nehézségekről, konfiktusokról, érzelmi akadályokról és mindarról, ami fájdalmat okoz, ami miatt rosszul érzik magukat a párok a kapcsolatukban.

2. Senkinek nem kell többet mondania annál, mint amennyit szeretne!

3. Mivel nem akarunk senkit megváltoztatni, ezért a párkapcsolati tanácsadáson nem egy előre elképzelt, helyesnek kigondolt párkapcsolati modell megvalósításának irányába haladunk. A párok személyiségének és igényeinek megfelelően keressük a legjobb megoldásokat.

4. Hagyd a fantáziálást a meseírókra - avagy kiút a fantázia világából. A párok sok esetben két világban élnek egyszerre. Egy elképzelt és egy valóságos világban. "Egy igazi férfi ilyen, egy igazi nő olyan..." A legtöbb konfliktus pedig ebből a képzelődésből származik. Amikor nem mondják el egymásnak őszintén a véleményüket, a hiányzó részeket a saját, valótlan elképzeléseikkel egészítik ki, amibe idővel beleragadnak. Végül már azért bántják egymást, amit el sem követtek.

5. Néhány élethelyzetet felhasználva megnézzük, mikor és miért fordulnak elő - rendszeresen - ugyanazok a konfliktushelyzetek.

6. A párkapcsolati tanácsadás alapjai mindig a szeretet, bizalom, kölcsönös elfogadás, őszinte kommunikáció, tisztelet és türelem.

7. ... és természetesen - kérésre - vannak házi feladatokhh

Arra vágysz, hogy megértsen valaki?

Ha a krízisben lévő emberek, házaspárok, párkapcsolatban élők mellett van valaki, aki megérti őket /együtt és külön-külön is/, akkor nem nyomják el az érzéseiket, és nem fordulnak önmaguk és egymás ellen!

Azért dolgozom, hogy akik hozzám fordulnak, a párkapcsolati tanácsadáson ezt megtapasztalják!


HA ROSSZUL ÉRZED MAGAD A PÁRKAPCSOLATODBAN, NE MARADJ CSENDBEN, MONDD EL!

Nem hiszek abban a pozitív gondolkodásban, amely tagadja a rosszat és nem is lehet róla beszélni.
Brené Brown szerint: "Az igazi pozitív gondolkodás nem az, hogy nincsen fájdalom, hanem az, hogy van, de el tudom fogadni!""Az iránymutatása, a problémánkhoz kapcsolódó, pontosan feltett kérdéseire adott válaszaink arra hívták fel a figyelmünket, hogy a házaságunkban mi ketten vagyunk a legfontosabbak. Mi erről felejtkeztünk el. Az Ön segítségével, tudásával újra fel tudtuk fedezni, hogy miért választottuk egymást, miért szerettünk élni ebben a házasságban. A kérdés ma már nem kérdés, tudjuk, hogy mit szeretünk a másikban és miért vele akarunk kapcsolatban lenni. A hármasban folytatott beszélgetések következményeként változtunk, változtattunk a kapcsolatunkon, és a változást mindketten el is fogadtuk. Ez a változás jó! Hiszen enélkül most mi nem lennénk együtt! Kifejezetten örülünk mindketten, hogy megtaláltuk Önt, és az Ön segítségével tovább folytatjuk a közös életünket! Igazán hálásak vagyunk ezért! Köszönjük" Zsuzsanna és Zoltán Szandra és Laci 

Gyakori párkapcsolati konfliktushelyzetek, amelyek megoldásban a pártertápia, párkapcsolati tanácsadás segíthet


– Unalmas, vagy "már nem is emlékszem mikor volt" szex
– Bizalomvesztés
– Félelem az elköteleződéstől
- Hazugságok, füllentések
– Kommunikációs nehézségek
– Kompromisszum vagy párharc?
– Megbocsátás
– Érzelmi sérülések
– Kölcsönös tisztelet hiánya
– Cikizés, gúnyolódás, minősítés, túlzott kritika
– Teljes megsemmisülés érzése
– Flörtölés más nőkkel, férfiakkal, szavakkal, mozdulatokkal
– Hűtlenség, megcsalás
– Pornográfia
– Anyós/após problémák
– Házimunkák, feladatok, rend/rendetlenség
– Világnézetbeli különbségek
– Anyagi kérdések
– Gyermeknevelési kérdések
"A férjemmel úgy éreztük, hogy ez már tényleg az utolsó pillanat, amikor rendbe lehet hozni a párkapcsolatunkat. Utolsó esélyt adtunk magunknak. Még akkor is, ha végül kiderül, nem illünk egymáshoz és jobb lesz, ha elválunk. Az életünk folyamán tapasztaltak miatt elég szkeptikusan álltunk a párkapcsolati tanácsadáshoz. Megdöbbentő volt hallgatni, hogy egy külső szemlélő milyen jól láthatja egy számára idegen pár életét és annak problémáit. A gyakorlati tanácsok mellett nem csak azt tudtuk meg, hogyan tudunk egymáshoz visszatalálni, hanem azt is, hogy egyénileg az életünket miként lehet tartalmasabbá tenni! Köszönjük Zsoltnak!" Zita Szandra és LaciHÍRLEVÉL

Szívesen olvasnál hírleveleket?
Akkor csatlakozz közénk és iratkozz fel a hírlevélre!
FELIRATKOZOM

IDŐPONTOT SZERETNÉL KÉRNI KONZULTÁCIÓRA?

(Kattints a telefonszámra. Mobilról azonnal hívható)