Párkapcsolati tanácsadás

Személyesen vagy online

Akik párkapcsolatban, családban élnek, szükségük van arra, hogy fontosak legyenek egymás számára, helyük legyen a közös életükben.

Amikor azt mondod a párodnak, hogy szeretlek, szükségem van rád,

jó, hogy itt vagy, fontos vagy nekem”, olyankor megteremted számára a biztonságot.
Érzi, hogy ő fontos és szükség van rá. Szerethető és ebből merítve szeretni tud.

Ha azt mondod, hogy “hagyj békén,

nem látod, hogy mást csinálok, hülye vagy, bunkó vagy, menj a fenébe, hogy lehetsz ilyen idióta, utállak”, akkor azt fejezed ki, hogy nem szerethető.
Nincs rá szükség, nélküle is menne tovább az élet.

Szavainkkal teremtünk vagy pusztítunk.

Végül – figyeld meg – nem a kimondott szavakra emlékezünk, hanem az eredményre.
Az érzésre, ami ezzel jár.
Teremthetsz boldog, biztonságos kapcsolatot vagy magát a poklot is a földre hozhatod.

Mindig te döntesz!

A párkapcsolati tanácsadás segíthet, ha:

• a párkapcsolati konfliktusokat nem vagy nehezen tudod megoldani,
• miközben szervezed a család életét, alig jut időd magadra,
folyamatosan adsz magadból, de keveset kapsz vissza,
• a partnered uralkodik feletted, nem kíváncsi az érzéseidre, a véleményedre,
nem tudsz a kapcsolatodról, a problémákról beszélgetni,
nem érzed, nem tapasztalod a párod mellett a szeretetet,
szeretnél fejlődni, de nem támogat úgy, ahogyan a számodra fontos lenne,
szexuálisan eltávolodtatok egymástól,
• azzal büntet, hogy nincs szex,
• folyamatosan cikiz, bánt, megaláz,
több figyelmességre, támaszra vágysz a hétköznapokban,
• már tudod, mit jelent megcsalni, megcsalva lenni,
• szeretnéd jól kezelni a féltékenységet,
váláson gondolkodsz, de előtte még biztos akarsz lenni, hogy tényleg ez lesz a legjobb döntés,
rossz anyának, rossz apának látod magad, és ebből az ördögi körből szeretnél kijutni.

Még nem voltál párkapcsolati tanácsadáson?

Összegyűjtöttem a legfontosabb információkat, amit érdemes tudnod

3+1 indok, amiért egy férfi nem akar párkapcsolati tanácsadásra menni

Mi férfiak nagyon érdekesek is tudunk lenni. Már amikor nem válunk a nő szemében túlságosan racionálissá, “unalmassá” és merevvé! És ha nem ragaszkodunk mindenáron a saját meggyőződésünkhöz, különösen akkor, ha közben azért sejtjük, nincs igazunk!

Nem titok: egy férfit valóban nehéz rávenni arra, hogy párkapcsolati problémákban segítséget vegyen igénybe. Majd ő megoldja! Mi az neki!

Ráadásul egy férfi nem tudja elképzelni, hogy párkapcsolati katasztrófa közelít és válás lesz a vége! Ilyen kifejezés nem szerepel a szótárában! Legfeljebb akkor kezdi érzékelni, ha a párja bejelenti: “Ha így megy tovább, akkor befejeztem veled”! A nő ilyenkor nem viccel, nem ijesztget! Komolyan gondolja!

Pszichológust, párterapeutát vagy mediátort keresel?

Ha mentálisan egészségesnek tartod magad (és a párod is), és nem akarsz állandóan a múltaddal foglalkozni, hanem inkább a jelenre és a jövőre koncentrálsz, valamint a fent említett dilemmákkal, elakadásokkal küzdesz, akkor valószínűleg párkapcsolati tanácsadásra (párkapcsolati mediátorra) van szükséged.

Milyen egy párkapcsolati tanácsadás?

Erről beszéljenek inkább a párok

“Az iránymutatása, a problémánkhoz kapcsolódó, pontosan feltett kérdéseire adott válaszaink arra hívták fel a figyelmünket, hogy a házasságunkban mi ketten vagyunk a legfontosabbak. Mi erről felejtkeztünk el. Az Ön segítségével, tudásával újra fel tudtuk fedezni, hogy miért választottuk egymást, miért szerettünk élni ebben a házasságban. A kérdés ma már nem kérdés, tudjuk, hogy mit szeretünk a másikban és miért vele akarunk kapcsolatban lenni. A hármasban folytatott beszélgetések következményeként változtunk, változtattunk a kapcsolatunkon, és a változást mindketten el is fogadtuk. Ez a változás jó! Hiszen enélkül most mi nem lennénk együtt! Kifejezetten örülünk mindketten, hogy megtaláltuk Önt, és az Ön segítségével tovább folytatjuk a közös életünket! Igazán hálásak vagyunk ezért! Köszönjük!” Zsuzsanna és Zoltán

“Szakítás utáni újrakezdés okán kerestük fel Zsoltot, hogy segítséget kérjünk ahhoz, hogy új alapokra tudjuk építeni a kapcsolatunkat. Nem akartuk ugyanazokat a hibákat elkövetni. Mindamellett, hogy sokat beszélgetünk egymással, Zsolt belekérdezett olyan alap problémákba, amiket magunktól valószínűleg sosem hoztunk volna elő. Talán pont ezért is, kezdetben fenntartásokkal érkeztünk a terápiára. Azonban azt kell mondjam, hogy nagyon kellemes csalódással jöttünk el. Fájdalmas volt, de ide tökéletesen illik az, hogy a rosszul összeforrt csontot újra el kell törni, hogy jól tudjon működni.” Szandra és Laci

“A férjemmel úgy éreztük, hogy ez már tényleg az utolsó pillanat, amikor rendbe lehet hozni a párkapcsolatunkat. Az életünk folyamán tapasztaltak miatt elég szkeptikusan álltunk a párkapcsolati tanácsadáshoz. Viszont adni akartunk még egy utolsó esélyt magunknak, még akkor is, ha azt bizonyítja, hogy nem illünk egymáshoz és jobb lesz, ha elválunk. Megdöbbentő volt hallgatni, hogy egy külső szemlélő milyen jól rálát egy számára idegen pár életére és annak problémáira. A gyakorlati tanácsok mellett nem csak azt tudtuk meg, hogyan tudunk egymáshoz visszatalálni, hanem azt is, hogy egyénileg az életünket miként lehet tartalmasabbá tenni! Köszönjük Zsoltnak!” Zita

Kérdésed van a konzultációval kapcsolatban?

Konzultációra időpontot emailben nincs lehetőség foglalni.

Aranyos Zsolt párkapcsolati mediátor – parkapcsolatban.com  |  Adatkezelési szabályzat, vásárlási feltételek