Párkapcsolati tanácsadás

azs55343
… ha úgy érzed, hogy ez egy olyan helyzet, amikor jó lenne beszélgetni arról, ami most történik veled és a pároddal…​

Téblábolsz a kapcsolatodban?
Egyre kevésbé bízol a párodban?
Több a hangos szó, mint az ölelés?
Szégyelled a párkapcsolatod?
Már a szex sem a régi?

“És nekem nem volt a feleségemre napi, rohadék, igazi 10 percem, hogy mindent félretoltam volna. Tizenöt-tizenhat éven keresztül ez elforgácsolódott a mindennapokból, pedig elképesztően fontos és hiányzott” (N. Péter)

Miért jó egy jó párkapcsolat?

Biztosan láttál már olyan párokat, akiknek ragyogott a boldogságtól az arcuk és úgy tűnt, az idő nem fogott rajtuk. Magával ragadott? Talán Te is erre vágysz?

… és persze láttál már „rossz” párkapcsolatot is, ahol két ember fakó arccal bántja, cikizi egymást, állandóan azzal fenyegetőznek, hogy ha így megy tovább, akkor elválnak. Egyedül a gyerekek és az anyagiak miatt vannak még együtt.

Micsoda különbség van párkapcsolat és párkapcsolat között.
És micsoda különbség van mély és felszínes kapcsolat között.

Ahogyan olvasod ezeket a sorokat, talán abban reménykedsz, hogy sikerül
rendezni a konfliktusokat a pároddal. Még csak álmodozol arról, hogy újra kéz a kézben sétálsz a pároddal, összebújtok, együtt nosztalgiáztok, nagyokat szeretkeztek.

Mint párkapcsolati mediátor azért dolgozom, hogy ne csak álmodozz, hanem olyan párkapcsolatban élj a pároddal, amire vágysz, ahol otthon érzed magad! Ahol a problémák nem legyőzhetetlen akadályok, hanem közösen megoldandó feladatok, szívbemarkoló, sértő, megalázó veszekedések nélkül.

 

Meggyőződésem, hogy egy férfi és nő jól működő párkapcsolatánál nincs jobb a világon!

Lehet, hogy eddig elrontottad, nem tudtál a partneredre hangolódni, vagy a párod volt veled türelmetlen, ellenséges. De most itt vagy és ez a legfontosabb. Az első lépést már megtetted.

Bízom benned, a párkapcsolatodban, és abban, hogy a közös munkánknak eredménye lesz!

A párkapcsolati tanácsadásról

A párkapcsolat akkor őrzi meg frissességét, fiatalságát, ha van benne humor, kölcsönös odafigyelés, nagy beszélgetések – és az élet színei.

A párkapcsolati tanácsadás, párterápia pedig akkor eredményes, ha érzed, hogy itt a helyed, erre van szükséged, és különben is, van valami varázslatos hangulata az egésznek.

Ha olyan terapeutát keresel, aki néhány ezer forintért tuti módszereket kínál, és tudja, hogyan lehet minden párkapcsolatot megmenteni, köztük a tied is, akkor ez nem én vagyok.

Ha viszont a higgadt, egymásra odafigyelő, kifejezetten a párkapcsolatodra épülő párterápiára vágysz, és nem sablonszerű megoldásokat keresel, akkor jó helyen jársz.

A párkapcsolati tanácsadás és ez a honlap is neked, rólad, a párkapcsolatodról szól.

Ha bizalmat szavaztál a pároddal együtt nekem, várom megkeresésed – akár most is.

Az iránymutatása, a problémánkhoz kapcsolódó, pontosan feltett kérdéseire adott válaszaink arra hívták fel a figyelmünket, hogy a házaságunkban mi ketten vagyunk a legfontosabbak. Mi erről felejtkeztünk el. Az Ön segítségével, tudásával újra fel tudtuk fedezni, hogy miért választottuk egymást, miért szerettünk élni ebben a házasságban. A kérdés ma már nem kérdés, tudjuk, hogy mit szeretünk a másikban és miért vele akarunk kapcsolatban lenni. A hármasban folytatott beszélgetések következményeként változtunk, változtattunk a kapcsolatunkon, és a változást mindketten el is fogadtuk. Ez a változás jó! Hiszen enélkül most mi nem lennénk együtt! Kifejezetten örülünk mindketten, hogy megtaláltuk Önt, és az Ön segítségével tovább folytatjuk a közös életünket! Igazán hálásak vagyunk ezért! Köszönjük
ZSUZSANNA ÉS ZOLTÁN

KONFLIKTUSHELYZETEK,
amelyek megoldásában bizalommal fordulhatsz hozzám a pároddal

– Bizalomvesztés
– Megcsalás, hűtlenség
– Kommunikációs problémák, állandó veszekedések
– Gyermek születése utáni konfliktusok
– Félelem az elköteleződéstől
– Hazugságok, füllentések, kimagyarázások
-Őszinte kommunikáció hiánya
-Megbocsátás hiánya
-Érzelmi sérülések
-Kölcsönös tisztelet hiánya
-Önbizalomhiány a párkapcsolatban
-Féltékenység
-Válás előtt, közben vagy válás után
– Rosszul működő párkapcsolat hatása a szexuális életre
– Pornográfia hatása a párkapcsolatra
-Eltérő szexuális igények
-Anyós/após problémák
-Cikizés, gúnyolódás, minősítés, túlzott kritika
-Házimunkák, feladatok, rend/rendetlenség
-Világnézetbeli különbségek
-Anyagi kérdések
-Gyermeknevelési kérdések

"Szakítás utáni újrakezdés okán kerestük fel Zsoltot, hogy segítséget kérjünk ahhoz, hogy új alapokra tudjuk építeni a kapcsolatunkat. Nem akartuk ugyanazokat a hibákat elkövetni. Mindamellett, hogy sokat beszélgetünk egymással, Zsolt belekérdezett olyan alap problémákba, amiket magunktól valószínűleg sosem hoztunk volna elő. Talán pont ezért is, kezdetben fenntartásokkal érkeztünk a terápiára. Azonban azt kell mondjam, hogy nagyon kellemes csalódással jöttünk el. Fájdalmas volt, de ide tökéletesen illik az, hogy a rosszul összeforrt csontot újra el kell törni, hogy jól tudjon működni."

SZANDRA ÉS LACI
"A férjemmel úgy éreztük, hogy ez már tényleg az utolsó pillanat, amikor rendbe lehet hozni a párkapcsolatunkat. Utolsó esélyt adtunk magunknak. Még akkor is, ha végül kiderül, nem illünk egymáshoz és jobb lesz, ha elválunk. Az életünk folyamán tapasztaltak miatt elég szkeptikusan álltunk a párkapcsolati tanácsadáshoz. Megdöbbentő volt hallgatni, hogy egy külső szemlélő milyen jól láthatja egy számára idegen pár életét és annak problémáit. A gyakorlati tanácsok mellett nem csak azt tudtuk meg, hogyan tudunk egymáshoz visszatalálni, hanem azt is, hogy egyénileg az életünket miként lehet tartalmasabbá tenni! Köszönjük Zsoltnak!"

ZITA

3+1 INDOK, AMIÉRT A LEGTÖBB FÉRFI
NEM AKAR PÁRKAPCSOLATI TANÁCSADÁSRA MENNI!

Amikor azt mondod a párodnak, hogy szeretlek, szükségem van rád,​

jó, hogy itt vagy, fontos vagy nekem”, olyankor megteremted számára a biztonságot.
Érzi, hogy ő fontos és szükség van rá. Szerethető és ebből merítve szeretni tud.


Ha azt mondod, hogy “hagyj békén,
nem látod, hogy mást csinálok, hülye vagy, bunkó vagy, menj a fenébe, hogy lehetsz ilyen idióta, utállak”, akkor azt fejezed ki, hogy nem szerethető.
Nincs rá szükség, nélküle is menne tovább az élet.


Szavainkkal teremtünk vagy pusztítunk.

Végül – figyeld meg – nem a kimondott szavakra emlékezünk, hanem az eredményre.
Az érzésre, ami ezzel jár.


Teremthetsz boldog, biztonságos kapcsolatot
vagy magát a poklot is a földre hozhatod.
Mindig te döntesz!

Párok történetei, akik párkapcsolati konfliktusaik miatt
nem tudtak aludni – de ma már nyugodtak az éjszakáik