PÁRTERÁPIA, TRÉNINGEK

Amikor azt mondod a párodnak, hogy "szeretlek, szükségem van rád, jó, hogy itt vagy, fontos vagy nekem", olyankor megteremted számára a biztonságot.
Érzi, hogy ő fontos és szükség van rá. Szerethető és ebből merítve szeretni tud.

Ha azt mondod, hogy "hagyj békén, nem látod, hogy mást csinálok, hülye vagy, bunkó vagy, menj a fenébe, hogy lehetsz ilyen idióta, utállak", akkor azt fejezed ki, hogy nem szerethető.
Nincs rá szükség, nélküle is menne tovább az élet.

Szavainkkal teremtünk vagy pusztítunk.
Végül - figyeld meg - nem a kimondott szavakra emlékezünk, hanem az eredményre.
Az érzésre, ami ezzel jár.

Teremthetsz boldog, biztonságos kapcsolatot vagy magát a poklot is a földre hozhatod.
Mindig te döntesz!A párterápiáról

A párterápia segíti a párokat, házaspárokat konfliktusaik jobb megértésében. A párterápia megerősíti, közelebb hozza egymáshoz a párokat. A párterápia segít, hogy a párok megtanuljanak odafigyelni egymás igényeire, megtanulják megérteni egymást. Rugalmasabban kezeljék a problémákat, és veszekedés helyett a nézeteltéréseket nhiggadtabban, tudatosabban oldják meg.

A középpontban mindig a pár kapcsolata áll. Nem előre kigondolt, elképzelt megoldáshoz igazodnak. Idejét tekintve egy párterápia, párkapcsolati tréning lehet egy alkalmas vagy több hónapon keresztül tartó. Utóbbi esetben a pár kapcsolata már olyan mélyen megromlott, hogy több időt kell szánni a párterápiára. A párterápia általában hetente vagy kéthetente követi egymást.

Ideje 60-90 perc.

A legtöbb esetben a párok életére jellemzőek a szexuális problémák, kommunikációs konfliktusok, zavarok, düh és indulatkezelés, féltékenység, félreértések, gyermeknevelés, munka, egy harmadik feltűnése, A párterápia és a párkapcsolati tréningek segítenek a problémák megoldásában, feldolgozásában.

A párterápia segít abban is, hogy a párok megismerjék, mi állhat a párkapcsolati konfliktusok hátterében.
- Eltérő családi minták
- Nem veszik észre az eltévolodást, majd hirtelen beleragadnak
- Félnek őszintén beszélgetni egymással, egyre több a tabutéma - Összekeverednek a nemi szerepek
- Titokban tartják vágyaikat, elképzeléseiket a kapcsolatukat illetően.

Tény, hogy nem lehet minden kapcsolatot "megmenteni". De a párterápia segít a legjobb döntés meghozatalában, a kapcsolat lezárásában, és a továbblépésben.


Mi történik a párkapcsolati tanácsadáson?

1. Nyugodt, biztonságos környezetben, kötöttségek nélkül, szabadon beszélgetünk a nehézségekről, konfiktusokról, érzelmi akadályokról és mindarról, ami fájdalmat okoz, ami miatt rosszul érzik magukat a párok a kapcsolatukban.

2. Senkinek nem kell többet mondania annál, mint amennyit szeretne!

3. Mivel nem akarunk senkit megváltoztatni, ezért a párkapcsolati tanácsadáson nem egy előre elképzelt, helyesnek kigondolt párkapcsolati modell megvalósításának irányába haladunk. A párok személyiségének és igényeinek megfelelően keressük a legjobb megoldásokat.

4. Hagyd a fantáziálást a meseírókra - avagy kiút a fantázia világából. A párok sok esetben két világban élnek egyszerre. Egy elképzelt és egy valóságos világban. "Egy igazi férfi ilyen, egy igazi nő olyan. Neked így ekllene viselkedned és nem úgy!"
A legtöbb konfliktus pedig ebből a képzelődésből származik. Amikor nem mondják el egymásnak őszintén a véleményüket, a hiányzó részeket a saját, valótlan elképzeléseikkel egészítik ki, amibe idővel beleragadnak. Végül már azért bántják egymást, amit el sem követtek.

5. Megnézzük a visszatérő problémák okait és megoldásokat keresünk.

6. A párkapcsolati tanácsadás alapjai mindig a szeretet, bizalom, kölcsönös elfogadás, őszinte kommunikáció, tisztelet és türelem.

7. ... és természetesen - kérésre - vannak házi feladatok.
 

"Szakítás utáni újrakezdés okán kerestük fel Zsoltot, hogy segítséget kérjünk ahhoz, hogy új alapokra tudjuk építeni a kapcsolatunkat. Nem akartuk ugyanazokat a hibákat elkövetni. Mindamellett, hogy sokat beszélgetünk egymással, Zsolt belekérdezett olyan alap problémákba, amiket magunktól valószínűleg sosem hoztunk volna elő. Talán pont ezért is, kezdetben fenntartásokkal érkeztünk a terápiára. Azonban azt kell mondjam, hogy nagyon kellemes csalódással jöttünk el. Fájdalmas volt, de ide tökéletesen illik az, hogy a rosszul összeforrt csontot újra el kell törni, hogy jól tudjon működni." Szandra és LaciHa a krízisben lévő emberek, házaspárok, párkapcsolatban élők mellett van valaki,

aki megérti őket /együtt és külön-külön is/, akkor nem nyomják el az érzéseiket, és nem fordulnak önmaguk és egymás ellen!

Azért dolgozom, hogy akik hozzám fordulnak, a párkapcsolati tanácsadáson ezt megtapasztalják!

 

"Az iránymutatása, a problémánkhoz kapcsolódó, pontosan feltett kérdéseire adott válaszaink arra hívták fel a figyelmünket, hogy a házaságunkban mi ketten vagyunk a legfontosabbak. Mi erről felejtkeztünk el. Az Ön segítségével, tudásával újra fel tudtuk fedezni, hogy miért választottuk egymást, miért szerettünk élni ebben a házasságban. A kérdés ma már nem kérdés, tudjuk, hogy mit szeretünk a másikban és miért vele akarunk kapcsolatban lenni. A hármasban folytatott beszélgetések következményeként változtunk, változtattunk a kapcsolatunkon, és a változást mindketten el is fogadtuk. Ez a változás jó! Hiszen enélkül most mi nem lennénk együtt! Kifejezetten örülünk mindketten, hogy megtaláltuk Önt, és az Ön segítségével tovább folytatjuk a közös életünket! Igazán hálásak vagyunk ezért! Köszönjük" Zsuzsanna és ZoltánGyakori párkapcsolati konfliktushelyzetek, amelyek megoldásában bizalommal fordulhatsz hozzám a pároddal


– Szexuális élet megromlása
– Bizalomvesztés
– Félelem az elköteleződéstől
- Hazugságok, füllentések
– Kommunikációs nehézségek
– Megbocsátás
– Érzelmi sérülések
– Kölcsönös tisztelet hiánya
– Cikizés, gúnyolódás, minősítés, túlzott kritika
– Önbizalomhiány a párkapcsolatban
– Féltékenység
– Hűtlenség, megcsalás
– Pornográfia, eltérő szexuális igények
– Anyós/após problémák
– Házimunkák, feladatok, rend/rendetlenség
– Világnézetbeli különbségek
– Anyagi kérdések
– Gyermeknevelési kérdések"A férjemmel úgy éreztük, hogy ez már tényleg az utolsó pillanat, amikor rendbe lehet hozni a párkapcsolatunkat. Utolsó esélyt adtunk magunknak. Még akkor is, ha végül kiderül, nem illünk egymáshoz és jobb lesz, ha elválunk. Az életünk folyamán tapasztaltak miatt elég szkeptikusan álltunk a párkapcsolati tanácsadáshoz. Megdöbbentő volt hallgatni, hogy egy külső szemlélő milyen jól láthatja egy számára idegen pár életét és annak problémáit. A gyakorlati tanácsok mellett nem csak azt tudtuk meg, hogyan tudunk egymáshoz visszatalálni, hanem azt is, hogy egyénileg az életünket miként lehet tartalmasabbá tenni! Köszönjük Zsoltnak!" ZitakapcsolatOnline párkapcsolati tréning