PÁRTERÁPIA

A párterápiáról röviden

Félelmetesen hangzik a párterápia? Még nem próbáltad?
Vagy rossz tapasztalataid vannak?


A párterápia abban segít, hogy a pároddal együtt, közösen megértsétek, mi okozza a kialakult konfliktusokat és hogyan lehet ezeket rendezni.

Amikor megoldod a pároddal a nehézségeket és végre felszabadulsz a nyomás alól, olyan, mint amikor a kedvenc, hűs italodból vagy üdítődből iszol egy kortyot, és érzed, ahogy végigjárja a tested. Felüdít és felfrissít.

De ez még mind semmi. Ugyanis a párterápia kiváló segítőtárs a hétköznapokhoz:
– megismered, hogyan tudsz odafigyelni a párodra mint nőre/férfira
– megismered, mi a rugalmasság titka, avagy hogyan ne törj ketté a nehézségek és problémák idején
– megismered a kölcsönös megértés titkát.

Mivel nem előre kigondolt módszerekhez igazítjuk a kapcsolatod, ezért személyre, párkapcsolatra szabott párterápián vehetsz részt.

Idejét tekintve egy párterápia, párkapcsolati tréning lehet egy alkalmas vagy több hónapon keresztül tartó. Utóbbi csak abban az esetben érvényes, ha a kapcsolat olyan mélyre került, mint a kút feneke. De nyugi! Minden kúthoz tartozik egy jó erős kötél, ami nem szakad el…

A párterápiák általában hetente vagy kéthetente követik egymást.
Ideje 60-90 perc.

Tipikus párterápiás témák, melyek lehet, hogy téged is érintenek:
szexuális problémák, kommunikációs konfliktusok, zavarok, düh és indulatkezelés, féltékenység, félreértések, gyermeknevelés, munka, egy harmadik feltűnése,

A párterápia és a párkapcsolati tréningek segítenek a problémák megoldásában, feldolgozásában.

A párterápia abban is a segítségedre lehet, hogy megismerd a pároddal közösen, mi állhat a párkapcsolati konfliktusok hátterében.

Ilyen lehet:
– Eltérő családi minták
– Nem veszik észre az eltávolodást, majd hirtelen beleragadnak
– Félnek őszintén beszélgetni egymással, egyre több a tabutéma
– Összekeverednek a nemi szerepek
– Titokban tartják vágyaikat, elképzeléseiket a kapcsolatukat illetően.

Tény, hogy nem lehet minden kapcsolatot “megmenteni”. Ez azonban ne keserítsen el, mert a párterápia nem csak a legjobb döntés meghozatalában segít, hanem a kapcsolat lezárásában és a továbblépésben is.

Tanácsadás, konzultáció

image_03

… ha úgy érzed, hogy ez egy olyan helyzet, ahol jó lenne beszélgetni arról, ami most történik veled.

top01

… megoldatlan konfliktusok, eltávolodás, elhidegülés, bizalomvesztés, kommunikációs problémák

Semmihez nem hasonlítható helyzet, amelyben minden nap egy kicsit meghalsz, majd feltámadsz…

Az iránymutatása, a problémánkhoz kapcsolódó, pontosan feltett kérdéseire adott válaszaink arra hívták fel a figyelmünket, hogy a házasságunkban mi ketten vagyunk a legfontosabbak. Mi erről felejtkeztünk el. Az Ön segítségével, tudásával újra fel tudtuk fedezni, hogy miért választottuk egymást, miért szerettünk élni ebben a házasságban. A kérdés ma már nem kérdés, tudjuk, hogy mit szeretünk a másikban és miért vele akarunk kapcsolatban lenni. A hármasban folytatott beszélgetések következményeként változtunk, változtattunk a kapcsolatunkon, és a változást mindketten el is fogadtuk. Ez a változás jó! Hiszen enélkül most mi nem lennénk együtt! Kifejezetten örülünk mindketten, hogy megtaláltuk Önt, és az Ön segítségével tovább folytatjuk a közös életünket! Igazán hálásak vagyunk ezért! Köszönjük."
Zsuzsanna és Zoltán

konyvborito_01
MEGJELENT!

Aranyos Zsolt:
Szabadon szeretni

Olvasd el Dr. Mihalec Gábor páterapeuta, Dr. Kondorné Orosz Ágnes klinikai szakpszichológus, Szandi és Varga Miklós előadóművészek véleményét a könyvről

Ugrás az oldal tetejére