PÁRTERÁPIA

A te történeted …

Élt egyszer egy buddhista szerzetes, aki minden reggel meditációs sétát tett a környező erdőben. Egy napon, ahogy szokásához híven a sűrű erdő mélyén elmerült gondolataiban és a természet szépségében, hirtelen egy hatalmas tigrist vett észre a közelben.

Tudta, hogy nagyon nagy bajban van, mert a tigris is meglátta őt, ahogy közeledett. A szerzetes menekülőre fogta, de esélye sem volt, mert a tigris hamar leküzdötte a köztük lévő távolságot. Egyetlen lehetőség maradt számára: lemászott a meredek szikla peremén, épp csak elkerülve, hogy a tigris rávesse magát. Egy vékony ágban tudott csak megkapaszkodni, és azon lógva figyelte, ahogy a hatalmas tigris villámló tekintete a magasból rá mered. Félelmetes hangja betöltötte az egész hegyoldalt. Ahogy a szerzetes lenézett a mélybe, hogy arra keresse a menekülőutat, a sziklafal alján egy másik tigrist pillantott meg. Rá várt.

A szerzetes már nehezen bírta tartani magát a vékony kis ágon, a két tigrisnek viszont esze ágában sem volt távozni. Morogva járkáltak fel-alá várva, hogy elkaphassák áldozatukat. A szerzetes ekkor oldalra pillantott, és észrevette, hogy valami apró dolog piroslik a sziklafalon. Egy vadon nőtt eperbokor gyümölcsét pillantotta meg maga mellett. Egyik kezével az ágon lógva a másikkal leszakította az epret, majd szájához emelte, és megette.

Soha életében nem evett még ilyen finom epret…

 

A párkapcsolatunkban számtalan külső és belső élmény ér bennünket, ezért sokszor nehéz észrevenni, figyelni arra, aki ott van mellettünk, a párunkra. Végül arra leszünk figyelmesek, hogy eltávolodtunk és már csak a kiabálásaink, veszekedéseink hallatszanak.

Van, amikor éhes, vad „tigrisek”, nehéz élethelyzetek kellenek ahhoz, hogy rájöjjünk, milyen fontos számunkra a közös reggeli ébredés, a másik érintése,  szavai, szokásai, bolondságai és közelsége.

 

Eltávolodni, elfutni egymástól nem nehéz, de visszatalálni, és biztonságban „lógni” az utolsó kis vékony ágacskán nehéznek tűnő feladat.

A párterápia, mint utolsó vékony kis ágacska számodra abban segít, hogy
– vedd észre az “epret”, vedd észre azt, aki most távol került tőled és tanuld meg jól kezelni őt és a helyzetet is,
– a tigrisektől való félelem, a lehetséges rossz dolgok látomása helyett pedig vállald a kockázatot és add át magad a párodnak, a párkapcsolatodnak – kicsit másként, eredményesebben, mint eddig tetted.

 

Nyúlj az “eperért”, harapj bele, ízleld meg.

Nyújtsd ki a kezed a párod felé. Érintsd meg, keresd a közelségét úgy, mint eddig még soha.

Engedj teret az érzéseidnek, a gondolataidnak.
Közben gondold át a pároddal, hogyan kerültél – vele együtt – erre a vékony ágra.

 

Bízom benned és a párkapcsolatodban, a közös munkánk sikerében!
Ha nem szeretnél tovább várni, vedd fel velem a kapcsolatot, akár most:

Tanácsadás, konzultáció

image_03

… ha úgy érzed, hogy ez egy olyan helyzet, ahol jó lenne beszélgetni arról, ami most történik veled.

top01

… megoldatlan konfliktusok, eltávolodás, elhidegülés, bizalomvesztés, kommunikációs problémák

Semmihez nem hasonlítható helyzet, amelyben minden nap egy kicsit meghalsz, majd feltámadsz…

Az iránymutatása, a problémánkhoz kapcsolódó, pontosan feltett kérdéseire adott válaszaink arra hívták fel a figyelmünket, hogy a házasságunkban mi ketten vagyunk a legfontosabbak. Mi erről felejtkeztünk el. Az Ön segítségével, tudásával újra fel tudtuk fedezni, hogy miért választottuk egymást, miért szerettünk élni ebben a házasságban. A kérdés ma már nem kérdés, tudjuk, hogy mit szeretünk a másikban és miért vele akarunk kapcsolatban lenni. A hármasban folytatott beszélgetések következményeként változtunk, változtattunk a kapcsolatunkon, és a változást mindketten el is fogadtuk. Ez a változás jó! Hiszen enélkül most mi nem lennénk együtt! Kifejezetten örülünk mindketten, hogy megtaláltuk Önt, és az Ön segítségével tovább folytatjuk a közös életünket! Igazán hálásak vagyunk ezért! Köszönjük."
Zsuzsanna és Zoltán

konyvborito_01
MEGJELENT!

Aranyos Zsolt:
Szabadon szeretni

Olvasd el Dr. Mihalec Gábor páterapeuta, Dr. Kondorné Orosz Ágnes klinikai szakpszichológus, Szandi és Varga Miklós előadóművészek véleményét a könyvről

Ugrás az oldal tetejére