Rólam

Aranyos Zsolt párkapcsolati mediátor vagyok.

(Az Igazságügyi Minisztérium Közvetítői Névjegyzékébe bejegyzett – párkapcsolati, családi és válási – mediátor, ig. sz.: 002396/1K000318)

Őszintén?

Nagyon rossz, amikor azt látom, hogy milyen sokan csalódnak, fájdalmat okoznak egymásnak, bántják, kihasználják a párjukat.

Nehéz szavakat találni, amikor valaki elkötelezi magát, mert szerelmes lesz, és elhiszi, hogy megtalálta az igazit, majd egy nap arra ébred a hajnali madárcsicsergéssel, hogy évek óta bántalmazó kapcsolatban élt. Vagy azzal szembesül, hogy a partnere megcsalja, még aznap este bejelenti, hogy elege lett belőle, reggelre összecsomagol és kilép a közös életükből. Majd jön a válás, a gyerekek körüli vita.

… és az a legrosszabb, hogy a legtöbben nem is akarnak változtatni az életükön.

Emberi gyarlóságunk ellenére mindannyian vágyunk a szeretetre és arra, hogy ezt valakivel megoszthassuk.

Sajnos hazánkban nincs kultúrája az őszinte, egymás irányába nyitott, szeretetre épülő házasságnak, családi életnek, sem a szexualitásnak, sem az erotikának, sem a válásnak, sem a gyereknevelésnek. Még a sötétben tapogatózunk, talán 3-4 generáció múlva ebben a kérdésben már sokkal jobbak leszünk. Ehhez viszont az kell, hogy az alapokat most lefektessük.

Azt mondják, abból lesz a legjobb szakember, aki a saját kárából okult, abból tanult, általa fejlődik, és soha nem adja fel.

Két dologra vagyok a legbüszkébb:

az egyik, hogy a legnehezebb pillanatokban sohasem adtam fel, azokból felálltam és többek között megtanultam, hogy csak szabadon, önként, kényszer és elvárások nélkül lehet szeretni és elfogadni a szeretetet.

A másik, amikor a feleségem néhány éve azt mondta: „szerintem a mi kapcsolatunk a bizonyítéka annak, hogy jól csinálod, jól csináljuk, legyél bátran párkapcsolati mediátor”.

Szeretnék valami másik nevet adni a munkámnak, mert sajnos divat lett a tanácsadás.

Még gondolkodom, mi lenne a legjobb. Nem tartozom az úton-útfélen magukat hirdető, gyorstalpalón végzett coach-ok, párkapcsolati tanácsadók, megmondóemberek közé.

Olyan párkapcsolati krízishelyzetbe jutott pároknak, férfiaknak és nőknek tartok konzultációt,

akik taníthatók, és nyitottak arra, hogy egymást is megtanítsák arra, amire igényük, szükségük van. Ennek alapja a megfelelő önismeret, amivel az egyéni konzultáción foglalkozunk. Hiszen hogyan tudhatná bárki is elmondani, mire vágyik egy párkapcsolatban, ha nem tudja, vagy rosszabb esetben nem akarja elmondani. Sokszor hallottam már: „találja ki magától, azért van mellettem, nem?”.

Elárulok egy titkot: azoknak sikerül kimászni a gödörből, akik eleget szenvedtek már ahhoz, hogy nyitottak legyenek a változásra, szeretnék elmélyíteni a kapcsolatukat, és fontosak egymás számára. Akik nem áldozatok akarnak lenni a környezetükben, hanem büszkén, öntudatosan kívánnak élni. Akik jól akarnak bánni egymással, fontos számukra a tisztelet, bizalom, hűség, odafigyelés.

Ezt meg lehet tanulni. Senki sem érkezik úgy egy párkapcsolatba, hogy tökéletesen, mindent jól csinál, érzi és tudja mire van szüksége a másiknak. Ez egy életen át tartó kemény meló, naponta foglalkozni kell vele, de megéri.

Sokszor elfáradunk, legszívesebben befejeznénk, van, hogy látni sem bírjuk egymást, majd reggeli közben a másik szemébe nézünk és mélyen, legbelül újra azt érezzük, hogy imádjuk, kívánjuk, megőrülünk érte.

Történjen bármi az életben, mindig van remény és egy következő lépés, egészen addig, amíg dobban a szívünk.

Bízom benned, a párkapcsolatodban, és abban, hogy a közös munkánknak látható eredménye lesz!

Előadások, tréningek

A párkapcsolati konzultációk mellet tartok előadásokat, párkapcsolati tréningeket pároknak. Valamint iskolákban életvezetési és párkapcsolati témájú előadásokat. Vélemények az előadásról itt >

Itt is találkozhattunk:

Magamról sok mindent írhatnék, ezért inkább meséljenek azok, akik már találkoztak velem:

“Minden találkozásunk egy élmény volt. Jó volt együtt gondolkodni, nagyokat beszélgetni. Néha merész, formabontó. De ez is belefért.”

“Ha kell, akkor figyel, ha kell, akkor provokál, és ha kell, megmozgat, kiránt a mélységből. Olyan új kapukat nyitott meg, amelyek komoly változásokat hoztak az életemben.”

“Van benne erő, energia. Inspirál. Észre sem veszed, hogy tanít és egyre többet ismersz meg magadból, a párodból, a párkapcsolatodból.”

“Megtanultam, hogy az a bizonyos pohár nem félig üres és nem félig tele van, hanem mindjárt tele lesz, mert nincs megállás. Minden mozgásban van.”

“Nyitott. Számára az ember mindig fontosabb, mint a hagyományok ész nélküli követése, vagy azok, amiket megszokásból teszünk. Ha valamit csinálok, azt azért tegyem, mert élvezem, mert örömmel teszem, és ha kell, akkor mutassak fityiszt a hülyeségekre.”

“Mint egy művész, aki olyan színeket varázsol a vászonra, ami új élményt ad. A forma, a technika, a stílus sajátos, egyedi, mégis valahonnan ismerős.”

“Számomra az volt a legfontosabb, hogy a konzultációkon biztonságban éreztem magam. Azon sem kellett gondolkodnom, hogy elmondhatom, mit mondhatok, hogyan mondhatom.”

Írtam neked egy könyvet...

amiben én is benne vagyok egy kicsit!

2019-ben megjelent a Szabadon szeretni című könyvem.
Mivel a magánkiadás tűnt a legjobb megoldásnak, ezért könyvesboltokban nem kapható. Csak a honlapon lehet megrendelni.


„Hogyan kell élni? Hogyan kell egy párkapcsolatot jól csinálni? Mi a szeretet? Mi nem az? Az életünk, legértékesebb kapcsolatunk minősége valójában a hétköznapok semmiségeknek tűnő történéseiben, eseményeiben rejlik. Erre világít rá a szerző olyan közvetlenséggel, mintha egy sokat megélt bölcs aggastyán adná tovább a tudását a fiatalabbaknak egy hosszas, oldott hangú beszélgetés során. Az “öreg” csak a legfontosabb dolgokról beszél és azokat mind testközelbe is hozza: a tiszteletről, a megbecsülésről, a barátságról, az együttérzésről, a bizalomról, arról, hogy a szeretet az cselekvés és arról a hallatlan kincsről, aminek sokszor a legkevésbé sem vagyunk tudatában: az egymásnak adott IDŐ-ről.”

Kondorné Dr. Orosz Ágnes
klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta

Tanulmányaim:

Párkapcsolati, családi és válási mediátor
(Umathum Mediátor Akadémia)

Minősített Családi Életre Nevelő
(ATF főiskola)

Drámapedagógiai tanfolyam
(Magyar Drámapedagógiai Társaság, Kaposi László)

Prepare/Enrich párkapcsolati tanácsadó

Református Teológiai Akadémia (Pápa)

 

Aranyos Zsolt párkapcsolati mediátor – parkapcsolatban.com  |  Adatkezelési szabályzat, vásárlási feltételek