Aranyos Zsolt

párkapcsolati mediátor

Rólam

tanácsadás

Aranyos Zsolt párkapcsolati mediátor vagyok.

Az Igazságügyi Minisztérium Közvetítői Névjegyzékébe
bejegyzett – párkapcsolati, családi és válási – mediátor
(ig. sz.: 002396/1K000318)
Nem végzek pszichoterápiás kezelést, valamint pszichoterápiás eszközöket és módszereket sem alkalmazok!

Gondolkodom, vagyok. Amivel foglalkozom szeretem megbolygatni, megforgatni, érdekessé tenni. A megszokásokat akkor nem kedvelem, ha valamit csak azért csinálunk, mert „ennek így kell lennie”, vagy azért, mert félünk az újtól, a változástól.

Nem hiszek abban, hogy létezik az “állandóan boldogok vagyunk, minden szuper, semmi problémánk” életérzés. És abban sem, hogy közhelyes gondolatokkal fel lehet tupírozni a kapcsolatokat.

Az életigenlő, elfogadó, változatos, őszinte, bátor, nyitott, egymást szabadon szeretni tudó párosban hiszek. Ebbe belefér a hétköznapi rohanás, a fájdalmak megélése, hordozása, egymás támogatása, konfliktusok okozása, megoldása. A nagy viták, a nagy kibékülések. A tűz, az energia, az unalom, a fásultság, a betegség, az elmúlás, vagyis minden, ami életszerű, természetes.

Célom, hogy a hozzám forduló párok olyan tudást szerezzenek önmagukról, egymásról, amivel sokkal könnyebben tudják kezelni a konfliktusokat, a “tipikus” női és férfi nézeteltéréseket. Ne ösztönösen robbanjanak, ha nem értik egymást. Tudják elviselni a partnerüket, amikor a legszívesebben elzavarnák a másikat vagy a váláson törnék a fejüket. Legyen erejük felállni.
… és egy tojásrántottán kipattanó vita miatt ne maradjon el büntetésből a szex.

Nincs két egyforma élethelyzet, konfliktus, elakadás. Vannak hasonlóságok, de akkor sem ugyanaz. Együtt örülünk, amikor az egymás elleni küzdelem szépen lassan átalakul elmélyült szeretetté, és közben rájönnek a párok, hogyan tudják egymás önbizalmát, nőiességét és férfiasságát erősíteni.

Egyszer azt játszottuk a feleségemmel, hogy rövid szavakkal leírtuk, mit jelentünk egymásnak, mit szeretünk egymásban. Az én „Szent Grálom”, féltett kincsem ez a kb. 9x5cm-es papír lett, amin az ő kézírása olvasható: „Örülök, hogy megértem azt az időt, hogy megismerhettelek! Minden veled töltött perc csoda”.

Ezt a csodát őrizzük, vigyázunk rá, mert nem szeretnénk, ha elveszítené “mágikus erejét”.

Vélemények

“Minden találkozásunk egy élmény volt. Jó volt együtt gondolkodni, nagyokat beszélgetni. Néha merész, formabontó. De ez is belefért.”

“Ha kell, akkor figyel, ha kell, akkor provokál, és ha kell, megmozgat, kiránt a mélységből. Olyan új kapukat nyitott meg, amelyek komoly változásokat hoztak az életemben.”

“Van benne erő, energia. Inspirál. Észre sem veszed, hogy tanít és egyre többet ismersz meg magadból, a párodból, a párkapcsolatodból.”

“Megtanultam, hogy az a bizonyos pohár nem félig üres és nem félig tele van, hanem mindjárt tele lesz, mert nincs megállás. Minden mozgásban van.”

“Nyitott. Számára az ember mindig fontosabb, mint a hagyományok ész nélküli követése, vagy azok, amiket megszokásból teszünk. Ha valamit csinálok, azt azért tegyem, mert élvezem, mert örömmel teszem, és ha kell, akkor mutassak fityiszt a hülyeségekre.”

“Mint egy művész, aki olyan színeket varázsol a vászonra, ami új élményt ad. A forma, a technika, a stílus sajátos, egyedi, mégis valahonnan ismerős.”

“Számomra az volt a legfontosabb, hogy a konzultációkon biztonságban éreztem magam. Azon sem kellett gondolkodnom, hogy elmondhatom, mit mondhatok, hogyan mondhatom.”

Itt is találkozhattunk:

Írtam neked egy könyvet...

2019-ben megjelent a Szabadon szeretni.
Mivel a magánkiadás tűnt a legjobb megoldásnak, ezért könyvesboltokban nem kapható. Csak a honlapon lehet megrendelni.


„Hogyan kell élni? Hogyan kell egy párkapcsolatot jól csinálni? Mi a szeretet? Mi nem az? Az életünk, legértékesebb kapcsolatunk minősége valójában a hétköznapok semmiségeknek tűnő történéseiben, eseményeiben rejlik. Erre világít rá a szerző olyan közvetlenséggel, mintha egy sokat megélt bölcs aggastyán adná tovább a tudását a fiatalabbaknak egy hosszas, oldott hangú beszélgetés során. Az “öreg” csak a legfontosabb dolgokról beszél és azokat mind testközelbe is hozza: a tiszteletről, a megbecsülésről, a barátságról, az együttérzésről, a bizalomról, arról, hogy a szeretet az cselekvés és arról a hallatlan kincsről, aminek sokszor a legkevésbé sem vagyunk tudatában: az egymásnak adott IDŐ-ről.”

Kondorné Dr. Orosz Ágnes
klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta

Aranyos Zsolt párkapcsolati mediátor – parkapcsolatban.com  |  Adatkezelési szabályzat, vásárlási feltételek