szabadon_borito

Aranyos Zsolt

Szabadon szeretni

„Multivitamin, proteinszelet, low carb, extra energy… Kimerültem – megeszem – feltöltődöm.

Aranyos Zsolt kötete pontosan ezt teszi velünk érzelmi és kapcsolati síkon. Az egymástól független, egy perc alatt elolvasható rövid írások ablakot nyitnak a lelkünkben, hogy másként is lehet, hogy több is van annál, amit mi pillanatnyilag látunk. Mindezt pedig saját önfeltárulkozásai és igazi hús-vér párok történetei teszik hitelessé.”

gabor

Dr. Mihalec Gábor

pár- és családterapeuta

kondorne

Kondorné Dr. Orosz Ágnes

klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta​​

„Hogyan kell élni? Hogyan kell egy párkapcsolatot jól csinálni? Mi a szeretet? Mi nem az?
Az életünk, legértékesebb kapcsolatunk minősége valójában a hétköznapok semmiségeknek tűnő történéseiben, eseményeiben rejlik. Erre világít rá a szerző olyan közvetlenséggel, mintha egy sokat megélt bölcs aggastyán adná tovább a tudását a fiatalabbaknak egy hosszas, oldott hangú beszélgetés során.

Az “öreg” csak a legfontosabb dolgokról beszél és azokat mind testközelbe is hozza: a tiszteletről, a megbecsülésről, a barátságról, az együttérzésről, a bizalomról, arról, hogy a szeretet az cselekvés és arról a hallatlan kincsről, aminek sokszor a legkevésbé sem vagyunk tudatában: az egymásnak adott IDŐ-ről.”

varga_miklos

Varga Miklós

előadóművész

"Ez a kis könyv nem akar több lenni, mint ami"

„Ez a kis könyv nem akar több lenni, mint ami. Egy középkorú férfi gondolatai párkapcsolatról, szeretetről, odafigyelésről, emberségről.

Mindannyiunk gondolatai, csak mi lustaságból, restségből nem vetjük papírra, vagy azért, mert látszólag nem tartjuk fontosnak. De amikor olvasunk róla, helyeselve bólogatunk, bár ezt nem látja senki. Azért a mi érzéseink is.
Ha el is titkoljuk olykor magunk és mások elől.”

"Aki elolvassa gondolatait, könnyebbnek érezheti a lelkét"

„Immáron 27 éve alkotunk egy párt férjemmel, Csabival. Számomra Ő az igazi. Ám azért, hogy ez így legyen, nagyon sokat tettünk és teszünk. Az elmúlt évek során sok-sok örömben volt részünk és mindemellett rengeteg akadályt legyőztünk EGYÜTT. Még ennyi idő után is szükség van biztató szavakra, segítő és hasznos gondolatokra, amik segítenek abban, hogy szeretettel és józanul tudjunk gondolkodni egy-egy nehezebb élethelyzetünkben.

Zsolt szavai ebben a mai rohanó és – sajnos – egyre önzőbb világban nagyon nagy segítséget nyújtottak még nekem, nekünk is. Hiszem, hogy aki elolvassa gondolatait, könnyebbnek érezheti a lelkét, tudatosabban tudja megélni a konfliktushelyzeteket és sokkal nagyobb szeretettel, a másikat jobban megértve tud megoldást találni a szebb és kiegyensúlyozottabb közös jövő felé.

szandi

előadóművész

"Úgy szól benne mindenkihez, mintha hozzám beszélne..."

annakata

újságíró

A szerzőhöz régi barátság fűz, akkor is ha nem kommunikálunk túl gyakran, s akkor is, ha még soha nem találkoztunk személyesen. Az írott szó kötött közöttünk bizalmi szövetséget. Ezért is különösen értékes számomra Aranyos Zsolt első könyve. Mert úgy szól benne mindenkihez, mintha hozzám beszélne. S ebből tudom leginkább, hogy szeretetből, megértésből és segíteni akarásból születtek azok a sorok, amelyeket most mindenki olvashat.

A Szabadon szeretni nem csak egy könyv, hanem olyan, mintha Zsolttal
leveleznék. Kérdés nélkül adja a válaszokat a kételyeimre, a
félelmeimre, a szenvedéseimre.

Sokszor előfordul, hogy nem azonnal, hanem jóval később értem meg, mit is tanított nekem adott témában. A szeretetről, a kapcsolatokról a nők és férfiak egymáshoz fűződő viszonyáról, viszályáról, gyakorlatairól ír, ám olyan hangvételben, olyan racionalitással, amelyhez foghatót még nem igazán mutatott a piac.

Példákkal, hasonlatokkal mutat rá, milyenek is vagyunk mi, s ez mit okozhat a kapcsolatainkban. A férfiak és a nők szerepéről pedig bátran fogalmaz, nem a társadalmi elvárásokat, hanem a szeretetet közép-pontba helyezve. Mert ez a mozgatórugó, az egész világban, akkor is ha ellenkezünk ellene.

Szeretettel beszél a férfiakról és a nőkről, s a köztük zajló, a teremtéstől húzódó örök ellentétről, amely mégsem képes élni a másik nélkül. Kendőzetlen őszinteséggel veszi sorra, mivel mérgezzük egymást és így a kapcsolatainkat.
Önismereti vagy párterápiás könyv? Teljesen mindegy, nem kell skatulyázni. A Szabadon szeretni arról szól, amely nélkül nincs élet: a szeretetről, akár kapcsolatban, akár anélkül.

Zsoltnak pedig úgy látszik, nem csak én írok leveleket… Köszönet érte!

Group 73

Azt gondolná az ember, hogy már nem lehet újat mondani, és lám kiderül, hogy lehet.

“Az oly sokszor boncolgatott, feszegetett témában van új gondolat és látásmód. Azt gondolná az ember, hogy ezekről már nem lehet újat mondani, és lám kiderül, hogy lehet. Itt jön be annak alátámasztása, hogy minden ember más. Más a lelke, a világlátása, az egyénisége. És ha ezt ki tudja írni, akkor az egy jó író, jó írás.”

(Szikoráné Baráth Valéria - Szikora Rendezőiroda)