MEGJELENT
Aranyos Zsolt könyve:

Szabadon szeretni

“A szerzőhöz régi barátság fűz, akkor is ha nem kommunikálunk túl gyakran, s akkor is, ha még soha nem találkoztunk személyesen. Az írott szó kötött közöttünk bizalmi szövetséget. Ezért is különösen értékes számomra Aranyos Zsolt első könyve. Mert úgy szól benne mindenkihez, mintha hozzám beszélne. S ebből tudom leginkább, hogy szeretetből, megértésből és segíteni akarásból születtek azok a sorok, amelyeket most mindenki olvashat. A Szabadon szeretni nem csak egy könyv, hanem olyan, mintha Zsolttal leveleznék. Kérdés nélkül adja a válaszokat a kételyeimre, a félelmeimre, a szenvedéseimre.”

"A szeretetről,
a kapcsolatokról,

a nők és férfiak egymáshoz fűződő viszonyáról, viszályáról, gyakorlatairól ír, ám olyan hangvételben, olyan racionalitással, amelyhez foghatót még nem igazán mutatott a piac.”
(Havassy Anna Katalin újságíró)

20 év belső utazás

A könyv közel 20 év “belső utazását”, fájdalmait és örömeit, felfedezéseit foglalja magába saját élményekkel és konzultációs esetekkel kiegészítve.

Számomra teljesen új értelmet nyertek az olyan kifejezések, mint szeretet, párkapcsolat, család, férfi és női szerepek, hit, bizalom, hűség, idő, türelem, biztonság, idő, kommunikáció, szexualitás, vallás, emberi értékek.

Például a második házasságomban éreztem őszintén először, hogy türelmesebb, figyelmesebb akarok lenni. Senki nem tudott ilyen közel kerülni hozzám és én sem tudtam ennyire megnyílni. Mindezt szabadon, szeretettel, anélkül, hogy bárki rám erőltette volna.

Egyszer leírtuk, hogy mit jelentünk egymás számára, mit szeretünk egymásban. Az én „Szent Grálom”, féltett kincsem ez a kb. 9x5cm-es papír lett, amin a feleségem kézírása olvasható: „Örülök, hogy megértem azt az időt, hogy megismerhettelek! Minden veled töltött perc csoda”.

Ezt a csodát őrizzük, vigyázunk rá, mert nem szeretnénk, ha elveszítené “mágikus erejét”.

A könyv megjelenése előtt

kíváncsiságból elolvasta, és nem tudta abbahagyni.
Úgy gondolta, hogy ebben a témában nem sok újat lehet írni, és erre kiderült, hogy lehet.
Várja a folytatást.

“Az oly sokszor boncolgatott, feszegetett témában van új gondolat és látásmód. Azt gondolná az ember, hogy ezekről már nem lehet újat mondani, és lám kiderül, hogy lehet. Itt jön be annak alátámasztása, hogy minden ember más. Más a lelke, a világlátása, az egyénisége. És ha ezt ki tudja írni, akkor az egy jó író, jó írás.” (Szikora Valéria – Szikora Rendezőiroda)

Kíváncsi voltam...

Lassan megfogalmazódott bennem, hogy a legtöbb párkapcsolati konfliktus oka az, hogy hiányzik a tudás, a megfelelő ismeret. Ebből pedig sok félreértés adódik. Remélem, egyszer lesz olyan tantárgy az iskolákban, hogy „párkapcsolati és családi életre nevelés”.

A feleségem néhány éve azt mondta, hogy ne tartsam magamban a könyv tartalmát, legyek nyitottabb, és bátran írjam le a tapasztalataimat.

– Kívülről nézve én egy elvált, újraházasodott férfi vagyok – mondtam. Ráadásul az emberekben alapvetően nagy az előítélet. Kit érdekel az, amit én írok?
– Szerinted nem én vagyok az élő példája annak, hogy évek óta jól csinálod, jól csináljuk?

Amikor megkérdezik, hogy miért írtam ezt a könyvet és miért lettem párkapcsolati mediátor, elmondom: “azért, mert nekem először nem sikerült. De nem adtam fel, mert kíváncsi voltam, hogyan tudnám később jól csinálni.
Ha úgy érzitek, valami gond van a párkapcsolattal, de együtt akarjátok megoldani, akkor ti még időben vagytok. Mert itt vagytok. És higgyétek el, hogy sikerülhet – de csak akkor, ha valóban fontosak vagytok egymás számára.”

Erről szól ez a könyv és erről szól a munkám, az életem.

Kondorné Dr. Orosz Ágnes, klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta

„Hogyan kell élni? Hogyan kell egy párkapcsolatot jól csinálni? Mi a szeretet? Mi nem az?

Az életünk, legértékesebb kapcsolatunk minősége valójában a hétköznapok semmiségeknek tűnő történéseiben, eseményeiben rejlik. Erre világít rá a szerző olyan közvetlenséggel, mintha egy sokat megélt bölcs aggastyán adná tovább a tudását a fiatalabbaknak egy hosszas, oldott hangú beszélgetés során.

Az “öreg” csak a legfontosabb dolgokról beszél és azokat mind testközelbe is hozza: a tiszteletről, a megbecsülésről, a barátságról, az együttérzésről, a bizalomról, arról, hogy a szeretet az cselekvés és arról a hallatlan kincsről, aminek sokszor a legkevésbé sem vagyunk tudatában: az egymásnak adott IDŐ-ről.”

Varga Miklós, előadóművész​

„Ez a kis könyv nem akar több lenni, mint ami. Egy középkorú férfi gondolatai párkapcsolatról, szeretetről, odafigyelésről, emberségről.

Mindannyiunk gondolatai, csak mi lustaságból, restségből nem vetjük papírra, vagy azért, mert látszólag nem tartjuk fontosnak. De amikor olvasunk róla, helyeselve bólogatunk, bár ezt nem látja senki. Azért a mi érzéseink is.
Ha el is titkoljuk olykor magunk és mások elől.”

Dr. Mihalec Gábor
pár- és családterapeuta

„Multivitamin, proteinszelet, low carb, extra energy… Kimerültem – megeszem – feltöltődöm.

Aranyos Zsolt kötete pontosan ezt teszi velünk érzelmi és kapcsolati síkon. Az egymástól független, egy perc alatt elolvasható rövid írások ablakot nyitnak a lelkünkben, hogy másként is lehet, hogy több is van annál, amit mi pillanatnyilag látunk. Mindezt pedig saját önfeltárulkozásai és igazi hús-vér párok történetei teszik hitelessé.”

Szandi előadóművész

„Immáron 27 éve alkotunk egy párt férjemmel, Csabival. Számomra Ő az igazi. Ám azért, hogy ez így legyen, nagyon sokat tettünk és teszünk. Az elmúlt évek során sok-sok örömben volt részünk és mindemellett rengeteg akadályt legyőztünk EGYÜTT. Még ennyi idő után is szükség van biztató szavakra, segítő és hasznos gondolatokra, amik segítenek abban, hogy szeretettel és józanul tudjunk gondolkodni egy-egy nehezebb élethelyzetünkben.

Zsolt szavai ebben a mai rohanó és – sajnos – egyre önzőbb világban nagyon nagy segítséget nyújtottak még nekem, nekünk is. Hiszem, hogy aki elolvassa gondolatait, könnyebbnek érezheti a lelkét, tudatosabban tudja megélni a konfliktushelyzeteket és sokkal nagyobb szeretettel, a másikat jobban megértve tud megoldást találni a szebb és kiegyensúlyozottabb közös jövő felé.”

"Önismereti vagy párterápiás könyv? Teljesen mindegy, nem kell skatulyázni.

Példákkal, hasonlatokkal mutat rá, milyenek is vagyunk mi, s ez mit okozhat a kapcsolatainkban. A férfiak és a nők szerepéről pedig bátran fogalmaz, nem a társadalmi elvárásokat, hanem a szeretetet közép-pontba helyezve. Mert ez a mozgatórugó, az egész világban, akkor is ha ellenkezünk ellene.

Szeretettel beszél a férfiakról és a nőkről, s a köztük zajló, a teremtéstől húzódó örök ellentétről, amely mégsem képes élni a másik nélkül. Kendőzetlen őszinteséggel veszi sorra, mivel mérgezzük egymást és így a kapcsolatainkat.

Önismereti vagy párterápiás könyv? Teljesen mindegy, nem kell skatulyázni. A Szabadon szeretni arról szól, amely nélkül nincs élet: a szeretetről, akár kapcsolatban, akár anélkül.” (Havassy Anna Katalin újságíró)

Szabadon szeretni

Ha szeretnéd megrendelni a könyvet,

kattints a MEGRENDELEM MOST  feliratra!