Írtam neked egy könyvet,

amiben én is benne vagyok egy kicsit.

Aranyos Zsolt
Szabadon szeretni

Group-73.png

“A szerzőhöz régi barátság fűz, akkor is ha nem kommunikálunk túl gyakran, s akkor is, ha még soha nem találkoztunk személyesen. Az írott szó kötött közöttünk bizalmi szövetséget. Ezért is különösen értékes számomra Aranyos Zsolt első könyve. Mert úgy szól benne mindenkihez, mintha hozzám beszélne. S ebből tudom leginkább, hogy szeretetből, megértésből és segíteni akarásból születtek azok a sorok, amelyeket most mindenki olvashat. A Szabadon szeretni nem csak egy könyv, hanem olyan, mintha Zsolttal leveleznék. Kérdés nélkül adja a válaszokat a kételyeimre, a félelmeimre, a szenvedéseimre.”

(Havassy Anna Katalin újságíró)

Egy gyászfolyamatban és egy költözés kellős közepén – eddigi életem legnagyobb transzformációjában olvastam el Zsolt könyvét.

A szerzőről semmit nem tudtam. Volt pár e-mail váltásunk, de ezek inkább technikai természetűek voltak. Izgalmas nekiülni és elolvasni a szerző írását prekoncepció nélkül, és abban elmerülni, ami feketén – fehéren előttem kibontakozik.

Már az első oldalon volt egy közös, fájóan pulzáló szál: édesanyák halála. Az én édesanyám pár hete halt meg és tudtam, hogy a betegsége a közös utazásunk végét jelenti, mégis nagyon fáj, ugyanakkor hihetetlen erőt ad az életemben való továbblépéshez az ő elvesztése.

Mélyen érint, ahogy Zsolt bemutatja a párkapcsolatokban jelenlévő duális világot. S bár megadja az olvasó számára a választás lehetőséget: „jó vagy rossz te döntesz” lehetőségét, ugyanakkor szelíden összebékíti a kettőt: jó és rossz. Elgondolkodtató mondataival olykor vitáznék, aztán belátom, hogy igaza van.

A könyv olvasása közben D. Deida jut eszembe, aki a férfi és nő kapcsolatában nem az alárendelődésről, hanem a meghitt szövetségről beszél. A könyvíró is hasonló kapcsolatok megteremtésére hívja a párokat, ahol a férfi és a nő független a párkapcsolatában, kinyitja a szívét és belülről átadja magát annak, ami nagyobb nála.

A könyvet jó szívvel ajánlom férfiaknak és nőknek párkapcsolati önismeretükhöz, önfejlesztésükhöz, hiszen a szerző tanácsait, tapasztalatait is átadja az olvasónak. Zsolt javaslatára bátorítom a társát most kereső olvasókat, hogy miután elolvasták a könyvet, vegyenek papírt és tollat a kezükbe, tudatosítsák az olvasottakat és írják össze, hogy milyen társra vágyódnak. Kívánom mindenkinek, hogy eredményes legyen a befektetett munka.

Mogyoróssy Ágnes (mogyorossyagnes.hu)

Miért "Szabadon szeretni"?

aranyos zsolt szabadon szeretni

Nem akartam könyvet írni, mert divat lett a könyvírás. Úgy gondoltam, elég lesz, ha az egyéni és párkapcsolati konzultációkon megosztom a tapasztalataimat és a tudásom azokkal, akik megkeresnek. De ki tud a feleségének ellenállni, ha értelemmel és érzelemmel közelíti meg a férjét és közben még jó dolgot is kér tőle? “Lefegyverezve”, érvek nélkül maradtam: “győztél, megírom. Szabadon, szeretettel!” Így lett a könyv címe: Szabadon szeretni.

A könyv célja kezdettől fogva az volt, hogy egyszerű, könnyen érthető szavakkal fogalmazzam meg azokat az emberi értékeket, amelyek sokkal tartalmasabbá tehetik az életünket.

Ma, amikor a legtöbb esetben elegendő hülyének és feltűnőnek lenni ahhoz, hogy valaki “sikeres” legyen, nehéz olyan szavakról, fogalmakról írni, mint tisztelet, hűség, odafigyelés, közösen eltöltött idő, szeretet, őszinteség, közös titkok, szex, megértés, tudás, minőség, elmúlás.

Megpróbáltam a lehetetlent. Az olvasóra bízom, ezekből mennyit sikerült átadnom a 31 fejezetben.

Őszintén és szeretettel ajánlom, ha számodra is fontos, hogy az életben és a párkapcsolatodban bármi, amit csinálsz, azt szabadon, szeretettel, erőszak nélkül tedd. És ez az, amit a párodtól, másoktól is elvárhatsz!

 

fbt

„Multivitamin, proteinszelet, low carb, extra energy... Kimerültem - megeszem - feltöltődöm. Aranyos Zsolt kötete pontosan ezt teszi velünk érzelmi és kapcsolati síkon. Az egymástól független, egy perc alatt elolvasható rövid írások ablakot nyitnak a lelkünkben, hogy másként is lehet, hogy több is van annál, amit mi pillanatnyilag látunk. Mindezt pedig saját önfeltárulkozásai és igazi hús-vér párok történetei teszik hitelessé.”

Dr. Mihalec Gábor
pár- és családterapeuta

„Hogyan kell élni? Hogyan kell egy párkapcsolatot jól csinálni? Mi a szeretet? Mi nem az? Az életünk, legértékesebb kapcsolatunk minősége valójában a hétköznapok semmiségeknek tűnő történéseiben, eseményeiben rejlik. Erre világít rá a szerző olyan közvetlenséggel, mintha egy sokat megélt bölcs aggastyán adná tovább a tudását a fiatalabbaknak egy hosszas, oldott hangú beszélgetés során. Az “öreg” csak a legfontosabb dolgokról beszél és azokat mind testközelbe is hozza: a tiszteletről, a megbecsülésről, a barátságról, az együttérzésről, a bizalomról, arról, hogy a szeretet az cselekvés és arról a hallatlan kincsről, aminek sokszor a legkevésbé sem vagyunk tudatában: az egymásnak adott IDŐ-ről.”

Kondorné Dr. Orosz Ágnes
klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta

Az oly sokszor boncolgatott, feszegetett témában van új gondolat és látásmód.

“Az oly sokszor boncolgatott, feszegetett témában van új gondolat és látásmód. Azt gondolná az ember, hogy ezekről már nem lehet újat mondani, és lám kiderül, hogy lehet. Itt jön be annak alátámasztása, hogy minden ember más. Más a lelke, a világlátása, az egyénisége. És ha ezt ki tudja írni, akkor az egy jó író, jó írás.”
(Szikora Valéria – Szikora Rendezőiroda)

„Immáron 27 éve alkotunk egy párt férjemmel, Csabival. Számomra Ő az igazi. Ám azért, hogy ez így legyen, nagyon sokat tettünk és teszünk. Az elmúlt évek során sok-sok örömben volt részünk és mindemellett rengeteg akadályt legyőztünk EGYÜTT. Még ennyi idő után is szükség van biztató szavakra, segítő és hasznos gondolatokra, amik segítenek abban, hogy szeretettel és józanul tudjunk gondolkodni egy-egy nehezebb élethelyzetünkben. Zsolt szavai ebben a mai rohanó és – sajnos – egyre önzőbb világban nagyon nagy segítséget nyújtottak még nekem, nekünk is. Hiszem, hogy aki elolvassa gondolatait, könnyebbnek érezheti a lelkét, tudatosabban tudja megélni a konfliktushelyzeteket és sokkal nagyobb szeretettel, a másikat jobban megértve tud megoldást találni a szebb és kiegyensúlyozottabb közös jövő felé.”

Szandi
előadóművész

„Ez a kis könyv nem akar több lenni, mint ami. Egy középkorú férfi gondolatai párkapcsolatról, szeretetről, odafigyelésről, emberségről. Mindannyiunk gondolatai, csak mi lustaságból, restségből nem vetjük papírra, vagy azért, mert látszólag nem tartjuk fontosnak. De amikor olvasunk róla, helyeselve bólogatunk, bár ezt nem látja senki. Azért a mi érzéseink is. Ha el is titkoljuk olykor magunk és mások elől.”

Varga Miklós
előadóművész

"Önismereti vagy párterápiás könyv? Teljesen mindegy, nem kell skatulyázni. Példákkal, hasonlatokkal mutat rá, milyenek is vagyunk mi, s ez mit okozhat a kapcsolatainkban. A férfiak és a nők szerepéről pedig bátran fogalmaz, nem a társadalmi elvárásokat, hanem a szeretetet közép-pontba helyezve. Mert ez a mozgatórugó, az egész világban, akkor is ha ellenkezünk ellene. Szeretettel beszél a férfiakról és a nőkről, s a köztük zajló, a teremtéstől húzódó örök ellentétről, amely mégsem képes élni a másik nélkül. Kendőzetlen őszinteséggel veszi sorra, mivel mérgezzük egymást és így a kapcsolatainkat. Önismereti vagy párterápiás könyv? Teljesen mindegy, nem kell skatulyázni. A Szabadon szeretni arról szól, amely nélkül nincs élet: a szeretetről, akár kapcsolatban, akár anélkül.”
(Havassy Anna Katalin újságíró)

Szabadon, szeretettel megrendelem a könyvet:

Aranyos Zsolt párkapcsolati mediátor – parkapcsolatban.com  |  Adatkezelési szabályzat, vásárlási feltételek