Nem jó a szex

“Nem volt jó a szex! Elegem lett, és már azt sem tudom, mikor szeretkeztem utoljára egy nagyot!”

A fenti sort egyik olvasóm írta. Talán neked is feltűnt már, hogy a legtöbb módszer, amit javasolnak a párkapcsolati konfliktusok megoldására ideig-óráig működnek és aztán kezdődik minden elölről?


A legtöbb konfliktus alapja a szexuális kielégületlenség.
A férfi és a nő számára egyformán fontos a jó szex, az önfeledt, közösen megélt szexuális élmények.
Konfliktus lehet abból, ha a férfi figyelmetlen, ajtóstól akar a házba rontani, rögtön a lényegre akar térni. A másik oldalon pedig az, amikor a nő inkább a házig vezető utat szeretné teljes mellbedobással élvezni és nem a gyors megérkezést (előjáték).

Sok férfival nem tanították meg, hogyan működik az “aranykapu”. A filmek sikeresen elhitették velük, hogy elég egy kis simogatás, csók, és máris hullanak a ruhák a földre. (Nem véletlen, hogy a forgatókönyveket a legtöbb esetben férfiak írják férfiaknak) A végén a férfi azon csodálkozik, hogy a nő, aki addig odaadó volt, egyszer csak elkezd nemet mondani!

Egy nő is módszeresen ki tudja herélni a partnerét, mintegy önmagára impotenssé tenni a férfit: erőszakossága, kihasználása, követelőzése úgy, hogy még azt sem tudja mondani, hogy szeretlek, kívánlak, imádom azt a férfit, aki vagy… bőven elegendő. Ha nem engedi, hogy a férfi újra és újra meghódítsa, leteperje, kívánja, oda legyen érte, kíváncsi legyen iránta, megőrüljön érte, felfalja a szemeivel, akkor a végén ne csodálkozzon, ha elmaradnak az udvarló tekintetek és pillanatok. A bókok és a szenvedélyes, spontán ölelések, a kreatív szexuális játékok.

Aztán ott van a méret. Túl kicsi, túl nagy, túl vékony, túl vastag. Túl nagy, túl szűk, túl nedves, túl száraz. És mivel szólni nem mernek, marad a csend és a vita azon, ha pl. a levetett cipő nem pont a vonal mellett van, hanem kicsivel távolabb. Kákán is a csomó, ugye… Végül említsük meg az igénytelenséget.

A higiénia (mosakodás hiánya, kellemetlen szag) is nagyban közrejátszik abban, hogy idővel miért nincs kedve az egyik félnek a másikhoz. Hosszú távú eredmény: frusztráció, kielégületlenség, megcsalás!

Persze jön a kérdés: hogyan mondjam el?
De talán fontosabb kérdés, hogy egyáltalán el akarjuk mondani, ha ilyen helyzetben vagyunk? Mert előbb-utóbb úgyis kibukik. Ha nem higgadtan, hát akkor egy olyan helyzetben, amire nem számítunk. Például leesik a nagymama tányérja a földre és eltörik. Az eltörött tányér jó indoknak arra, hogy jól kiveszekedjük magunkat.

Amíg nem késő, egy pohár bor, tea vagy üdítő mellett beszélgessünk arról, ami mindkettőnk számára fontos! Vagy kérjünk tanácsot szakembertől, ami sokkal könyebbé teheti ezt az amúgy is kényes, sikamlós tűnő témát.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ugrás az oldal tetejére